Wednesday, 30 December 2015

Merancang Cuti Tahun 2016

Maksimakan Cuti  Tahun 2016


Info ni akak dapat dari facebook. Memang sangat-sangat berguna. Cuti setahun ada 25 hari memang perlukan perancangan. Masa untuk bersama suami yang jauh di Pahang, mak di Johor, keluarga mertua di Kelantan dan tak lupa juga cuti untuk urusan bussiness..

Terima kasih atas info berguna ni. Memaksimakan cuti bagi tahun 2016 sebaiknya.

Testimoni Berpantang Dengan Premium Beautiful

Testimoni Berpantang Dengan Bengkung Moden Premium Beautiful Corset

Semakin ramai memilih untuk berpantang dengan bengkung moden Premium Beautiful. Sebab paling utama adalah sangat mudah, tak perlu lilit-lilit, nak kena ikat ketat-ketat sampai sesak nafas dan kaku macam robot. Dengan Premium Beautiful cuma sarung dan cangkuk sahaja. Jimat masa terutamanya bagi ibu yang berkerjaya dan inginkan hasil bentuk badan yang cepat dengan cara yang selamat.


Hasil yang macamana? Testimoni kakak dari johor ni pakai bengkung moden berpantang dengan Premium Beautiful. Dalam masa sebulan terus dapat kembalikan semula bentuk badan dan naikkan semula mana-mana bahagian yang jatuh dan menggeleber. Payudara kembali anjal, punggung yang jatuh dah naik ke tempat asal dan tiada lagi masalah perut menggeleber buncit lepas melahirkan.

 Best sangat pakai Premium Beautiful ni sebab dia dapat 'lock' terus lemak yang menggeleber dan bersepah-sepah tersesat ke tempat lain balik semula duduk di kawasan yang sepatutnya. Ramai yang terpaksa hilang inci tanpa kesan yang menyakitkan.

Jualan YES hanya tinggal dua hari untuk menikmati penjimatan sehingga RM500 dengan setiap pembelian set Bengkung Moden Premium Beautiful. Selain itu, percuma penghantaran dan free gift menanti ibu-ibu yang ingin kembali sihat dan cantik dengan Premium Beautiful.

Yang tinggal sekitar KL, Putrajaya, Bangi boleh set appoiment untuk akak hantar dan fittingkan terus Premium Beautiful kepada anda. Service penghantaran dan tunjuk ajar pemakaian secara PERCUMA jerrr!!!

Boleh hubungi akak:-
Shikin
#topagentpb
#premiumbeautifulexpert

Wednesday, 23 December 2015

Turunkan Darah Tinggi Ibuku dengan Garam Buluh Premier Drinking

Turunkan Darah Tinggi Ibuku dengan Garam Buluh Premier Drinking 


Dua minggu lepas dapat whatapps dari family. Darah tinggi mak naik lagi. Hati dah mula rungsing. Nak balik kampung atau tunggu jer balik masa Raya Christmas nanti. Cuti minggu depan pun dah lulus lepas selesaikan kerja-kerja penutupan akaun di pejabat. Tapi hati masih tak sedap juga. Rasa nak balik sangat nak tengok keadaan mak. Adik bagitau mak tak boleh bangun. Bila bangun rasa macam nak pitam. Aduh!! Lagi kuat rasa nak balik tu.

Akak pun terus call suami yang outstation ke Kota Bharu minggu tu. Husband izinkan balik kampung. Bersiap terus ke Terminal Bas Bandar Tasik Selatan. Sampai di BTS, jam 3.15 petang tapi semua tiket dah habis. Jadi terpaksa tunggu bas ke Johor jam 4.30 petang nanti. Sampai Johor agak lewat sebab jalan jammed hari Ahad. Sampai rumah mak baring ker. Jadi akak pun terus rehatkan diri dulu. Esok pagi baru nak sembang-sembang dengan mak.

Pagi esoknya, awal pagi dah masakkan bubur dengan ayam dan campurkan garam buluh. Adik blanderkan apple  hijau dan mak dah mula makan..sejak dari hari tu, adik memang blanderkan apple hijau dengan sebungkus garam buluh sebagai sarapan mak setiap pagi.

Alhamdulillah, bacaan darah tinggi mak makin turun. Dari 194 dah jadi 152 dalam masa sehari. Cepat turunnya.


Akak memang rekemenkan sangat sesiapa yang cari jalan untuk rawatan darah tinggi, ambillah garam buluh sebagai rawatan alternatif anda. Sebab fungsi garam buluh ni sangat natural dan bersesuaian dengan sistem semulajadi badan manusia. Dalam islam pun ada mengatakan ambillah garam sebagai penawar. Tapi tak semua garam yea. Janya garam buluh, garam bukit. Kalau garam kita guna untuk masak tu bukan penawar tapi punca penyakit.

Sejak garam buluh ni sesuai dengan mal, memang selalu akak rekemen pada semua orang yang ada masalah-masalah darah tinggi, strok, kencing manis untuk minum garam buluh ni. Kita ikhtiar, inshaAllah, dengan izin Allah kembali sembuh.

Akak memang jual dan minum garam buluh ni. Akak sendiri pun rasa kebaikannya. Memang badan jadi ringan, kulit makin halus dan membuang dengan lawas. Nak detoks dengan garam buluh, call akak  segera..

( cod sekitar Setiawangsa dan Keramat)

Friday, 18 December 2015

Garam Buluh Premier Drinking Rawatan Untuk Sakit Kepala

Garam Buluh Premier Drinking Rawatan Untuk Sakit Kepala


Pengalaman akak masa mula-mula minum garam buluh ni, rasa macam tak tau nak cakap sampai hentak-hentak kaki dengan rasanya yang ermmm..masa tu campurkan dengan milo. Tak lama lepas tu, tukar menu. Setiap kali nak minum mestu campurkan dengan sunquick. Dah mula rasa sedap..

Semalam punya cerita, rasa sakit kepala. Sunquick pun dah takde stok. Cuba bancuh macam tu jer dan minum. Ya Allah, ajaib tau. Dah tak rasa 'teruk' sangat dan bau pun tak sebusuk dulu.

Tau tak sebenarnya garam buluh ni punya rasa dan bau bergantung pda berapa banyak toksin pada badan kita. Kalau bau dia busuk tandanya badan kita penuh toksin.

Tapi memang menjadi garam buluh ni. Memang takkan makan panadol kalau pening..minum 1 sachet, inshaallah sakit kepala hilang, badan ringan dan 'membuang' dengan lawas...Banyak lagi fungsi garam buluh ni..

Diantara kelebihan Garam Buluh ialah membantu mengurangkan masalah :-
- Gout
- Resdung
- Batu Karang
- Selesema
- Migrain
- Masalah Tulang
- Buasir
- Kanser
- Kejang Otot
- Kebas-kebas
- Sembelit
- Menguruskan Badan
- Kencing Manis
- Darah Tinggi
- Kolestrol Tinggi
- Senggugut
- Asthma
- Masalah organ seperti jantung, hati, paru-paru, buah pinggang
Juga sesuai untuk rendaman kaki, anti penuaan, membersihkan darah dan fungsi detoks (buang toksin)



Harga sekotak Garam Buluh Premier Drinking hanya 
RM140 (40 sachet)
Free postage!!!!

Nak lagi murah dengan harga jimat boleh whatapps akak cepat!!!

Nak jadi agent/ pengedar Garam Buluh Premier Drinking, cepat-cepat hubungi akak untuk akak daftarkan sebagai agent sah di kawasan berhampiran tempat tinggal anda...

Call/Whatapps:

Thursday, 17 December 2015

TLC Dinner dengan Mark Adam

TLC Dinner dengan Mark Adam

Tak sabarnya nak tunggu hari esok. Hujung minggu memang cuti dari bekerja dan hujung minggu macam ni la luangkan masa untuk keluarga, aktiviti ber'bussiness' dan bantu rakan kongsi untuk 'set up' kedai dan income mereka. Tapi minggu ni istimewa sikit. Memang awal-awal dah 'block' tarikh tu. Makan malam bersama rakan seperniagaan Top Leaders Circle.


Tara...kad jemputan istimewa pun dah terima minggu lepas. Lepas dapat kad memang beriya mencari baju untuk dinner. Tema ala-ala bond gitu. Erm..dah pilih dah baju tapi tak tau la bond ke tidak. hihi



Bukan itu jer, malam tu siap ada persembahan istimewa dari artis hebat, Mark Adam. Tak sabar nak tengok dia life. "Marry me,marry me..ooooo"

Teringat masa Mark Adam di temuramah di stesyen Radio tempohari..

"Menangis 2 jam tengok KLCC"

Mudah-mudahan akak tak nangis 2 jam tengok dia nanti. Nangis dalam ketawa la kalau dia buat lawak macam tu lagi.

Persiapan 80% dah siap untuk hari esok. Semoga semua urusan berjalan dengan lancar. Amin. Jumpa adik beradik TLc dan Mark Adam di KLGCC malam esok!!!

Tuesday, 15 December 2015

Pakai Sabun Marine Essence Macam Guna Minyak Pengasih

Pakai Sabun Marine Essence Macam Guna Minyak Pengasih


Berkongsi pengalaman dari pengguna nun jauh di Sabah. Hasil gunakan Sabun Marine Essence, kulit jadi cerah, luka cepat kering. Yang paling penting bau dia memang sedap dah macam terkena minyak pengasih katanyer!!!

Jadi, sesiapa yang mencari-cari petua untuk menambat hati kekasih, bagi hadiah sabun marine essence dan sendiri pun kena pakai. Pasti mujarab!!!!InshaAllah..

Pengedar Sabun Marine Essence diperlukan terutamaya sekitar Setiawangsa, Wangsa maju, Ampang, Putrajaya, Bangi sebab permintaan pada sabun ajaib ni memang tinggi di kawasan-kawasan ni. Percaya tak? Dengan hanya jual Sabun Marine Essence secara part time pun, boleh dapat income RM1,000 sebulan. Nak tau lebih lanjut, SMS/Whatapps akak cepat!!!

013-3496050
( Shikin )

Monday, 14 December 2015

Cara Basuh Dan Penjagaan Premium Beautiful Corset

Cara Basuh Dan Penjagaan Premium Beautiful Corset 


Premium Beautiful Corset ni tak perlu di basuh hari-hari. Basuh jika perlu sahaja. Masa bila kita perlu cuci Premium Beautiful Corset ni?
- Bila PB dah mula berbau
- Rasa gatal-gatal bila pakai


Cara Membasuh Premium Beautiful Corset

1. Masukkan air bersih dalam baldi dan campurkan satu tutup penutup botol Premium Beautiful Natural Wash atau apa-apa jenis liquid detergent yang lembut ( JANGAN GUNA SABUN SERBUK ), kemudian celupkan Premium Beautiful atau rendamkan seketika dalam 5 minit.

2. Gosok menggunakan tangan dengan PERLAHAN dan ELAKKAN memerah atau memintal dengan kuat.

3. Bilas Premium Beautiful sehingga bersih sekurang-kurangnya 3 kali air bilasan dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan tidak menitik dan kering. Boleh juga menggunakan tuala kering untuk ditekap pada PB bagi mempercepatkan proses pengeringan.

4. Bila air sudah tidak menitik lagi, sidai di bawah kipas selama 2-6 jam. Waktu terbaik untuk mencuci adalah selepas balik dari kerja. Jadi pagi esok dah terus boleh pakai.

AMARAN DAN LARANGAN KERAS

- Jangan basuh Premium Beautiful menggunakan mesin basuh atau memerah dengan kuat
- Jangan jemur di bawah cahaya matahari ( FIR akan hilang )
- Jangan basuh dengan sabun serbuk, dynamo
- Jangan iron atau dry clean


Dapatkan Premium Beautiful Natural Wash secara PERCUMA dengan setiap pembelian set Premium Beautiful Corset bernilai RM50 sebotol.

Call/ Whatapps:
013-3496050
#premiumbeautifulexpertkl




Friday, 11 December 2015

Pengalaman Pakaikan Bengkung Moden Pada Ibu Muda Beranak Tiga

Pengalaman Pakaikan Bengkung Moden Pada Ibu Muda Beranak Tiga





Berkongsi pengalaman akak pakaikan Bengkung Moden Premium Beautiful Corset pada ibu beranak tiga bulan lepas. Walaupun telah melahirkan tapi perut masih macam ada baby lagi kan? Memang macam tu la lumrah lepas bersalin. Badan masih mengembang dan perut masih buncit dan menggeleber.

Macamana nak hilangkan buncit tu?? 

Dalam masa 5 minit, perut buncit hilang..bila sarung bengkung moden Premium Beautiful Corset. Perut kempis, pinggang tak sakit duduk menyusukan bayi lama-lama, susu pun melimpah ruah..waahhh!! Memang rezeki baby dan mummy!!! 



Kesan paling ketara bila pakai Bengkung Moden Premium Beautiful:-
- payudara kembali mantap
- perut buncit berkurangan
- punggung terletak dan terbentuk cantik
- badan nampak tegap dan nampak lebih yakin

Disebalik apa yang kita lihat, hasilnya jauh lebih baik sebenarnya. Kesan sampingan bila pakai Bengkung Moden Premium Beautiful Corset
- melancarkan peredaran darah nifas
- membuang air bisa
- melegakan rasa sakit pinggang
- memperbanyakkan air susu badan
- mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman
- membantu mempercepatkan proses pengecutan rahim
- mengetatkan kembali vagina
- melancarkan peredaran darah ke seluruh badan dan mengelakkan dari mengalami muka 'pucat' atau 'angin meroyan'
- mengelakkan dari sembelit
- memberikan tenaga kepada ibu berpantang 
 - memberikan mood yang baik bagi megelakkan stress akibat gangguan tengah malam bila terpaksa bangun untuk menguruskan bayi.

Jualan Year End Sales masih berlangsung. Untuk dapatkan harga promo, 

call/sms: 013-3496050
#premiumbeautifulexpertsetiawangsa



Thursday, 10 December 2015

Pengalaman Buat Side Income Dalam Kesibukan Bekerja

Pengalaman Buat Side Income Dalam Kesibukan Bekerja



Rasa tak sampai hati pulak bila dengar rungutan kawan-kawan di office, dalam facebook,dalam whatapps. Kos sara hidup tinggi, tol naik, harga makanan naik, pampers dan susu anak naik. Gaji yang ada cukup-cukup makan dan terkadang terpaksa menyekat keperluan sendiri untuk mendapatkan sesuatu. Kadang-kadang sampaikan terlupa nak beli baju sendiri. baju sendiri ok lagi. Kalau tiba-tiba terlupa nak bagi duit pada mak ayah???Naudzubillah Min Zalik.

Actually akak pun bukan lah orang 'kaya' sangat. Alhamdulillah, ada gaji sendiri kerja sebagai penjawat awam. Dan Alhamdulillah, dikurniakan suami yang memang 'work holic'. Pendapatan kami suami isteri berada dalam Ibu Kota, KL boleh di kategorikan sebagai selesa. Pernah satu masa dahulu masa mula-mula berkahwin sumai suruh berhenti kerja. Tapi disebabkan akak ni memang dah biasa bekerja , rasa macam tak seronok pulak duduk rumah jer. lagipun kami belum ada apa-apa komitment, nanti bosan pulak duduk rumah, jadi akak masih terus bekerja. 

Kerja sebagai Kakitangan Awam di Bahagian Kewangan memang memerlukan ketahanan mental yang tinggi. Masa sibuk, sampai matahari tenggelam baru balik rumah. Bila balik rumah, suami pun tak balik lagi. Suami akak pun sibuk dengan kerjanya. Kerja KOPERASI KOWAMAS, dekat rumah pun masih sibuk on call dengan customer nak buat loan.

Ya ALLAH, nasib baik la akak tak jadi berhenti kerja dulu. Kalau tak, memang sunyi la duduk rumah jer kan. Lagi-lagi bila suami diarahkan bertukar ke Pahang pertengahan tahun haritu. Sebab tu akak mula jinak-jinakkan diri berniaga dari rumah bersama Top Leaders Circle. Akak ni pemalu tau, tak berapa suka jumpa orang. Bila orang suruh meniaga, mesti takut sebab tak suka nak paksa-paksa orang beli barang kita. Jadi sementara tu, akak cuba hadirkan diri, libatkan diri bergaul dengan Mentor dan rakan kongsi di TLC. Bila dah tau caranya memang mudah jer rupanya. Mana tak senang, semua perkara di ajar dan mudah jer nak dapat kalau kita ikut cara mentor yang dah berjaya.

Macamana akak uruskan masa??

Sebenarnya lagi kita sibuk lagi senang kita uruskan masa. Percaya tak, orang yang banyak masa lagi tak cukup masa. Alhamdulillah, sambil-sambil sibuk ni pun sempat menjana income tambahan at-least RM1,000 sebulan. Akak buat santai-santai sambil kerja je.

Yang nak akak share kan peluang buat side income RM1,000 sebulan, boleh hubungi akak. Terbuka buat kakitangan awam macam akak jugak sebab boleh copy and paste cara akak jer. Mesti dapat punyer!!!

 Sebab akak pun hanya tiru cara mentor akak. Mentor akak, Kak Salleha Roslan ni pun mula berniaga dalam kesibukan bekerja dan berkeluarga. Dengan bebanan kerja dan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu kepada 3 orang cahaya mata, bukan penghalang untuk beliau berjaya dalam berniaga.



Boleh contact akak no ni yea,
013-3496050
Shikin

Motivasi Kejayaan

Motivasi Buat Diri


Jika anda berhasrat untuk berjaya jangan hanya memandang ke arah tangga tapi belajarlah untuk menaiki tangga itu...

www.hasikin.com

Tuesday, 8 December 2015

Anak Dara Pakai Premium Beautiful

Anak Dara Pakai Premium Beautiful


Adik ni bawa tidur Premium Beautiful sebab sedap sangat fabriknya. Memang selesa, tak ketat dan tak rimas. Nak dapatkan keputusan terbaik, konsistent pakai PB 8 jam sehari. Tapi kalau tidur pun pakai PB memang cepat sangatlah hasilnya.

Tengok hasilnya, bahagian lengan, muka, pinggang dan peha. Memang ketara sangat perbezaannya. Walaupun PB ni tak dipakai seluruh badan tapi hasilnya dapat dirasai secara keseluruhannya. Itulah keistimewaan korset ajaib ni.

Untung sangat pakai Premium Beautiful sejak anak dara lagi sebab boleh pakai bila-bila masa. Dari bujang sampai dah kahwin, nak mengandung, berpantang dan pakai untuk kegunaan seharian anda. 

PB ni sebenarnya pakaian dalam wanita jer cuma bezanya Premium Beautiful ni pakaian dalam kesihatan dan membantu memberikan bentuk badan/kontur badan gabungan teknologi Far Infrared Rays (FIR).

Ianya direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan dan 100% keyakinan. Premium Beautiful ada 3 bahagian:-
1- Long Bra
2- Waist Nipper ( Bengkung )
3- Long Girdle



Nak rasa FIR tu macamana? Meh akak sarungkan PB ni kat badan. Baru boleh rasa. Dan pastinya harga istimewa menanti anda!!

#PremiumBeautifulSpecialOffer

013-3496050
Shikin

Doktor suruh pakai Sabun Marine Essence untuk pesakit ekzema

Doktor Suruh Pesakit Ekzema Pakai Sabun Marine Essence

Minggu lepas, ada seorang adik whatapps nak cari sabun marine essence untuk ibunya yang menghidap ekzema. Katanya, doktor yang suruh pakai sabun marine essence ni untuk rawat masalah ekzema.

Dalam panas terik dia datang dari UPM Serdang ke Keramat untuk ambil prroduk hebat ni. Nampak tak betapa panasnya masa ni..


Dan harini, adik ni whatapps dengan membawa perkhabaran gembira. Ekzema ibunya makin kering dan sembuh. Syukur dan Alhamdulillah Sabun Marine Essence dapat mengurangkan ekzema ibunya.

Masa tu akak turut kongsikan kebaikan Mineral Coffee dan ibunya mencuba sekotak. Hasilnya juga, Alhamdulillah, sangat memuaskan. Rasanya yang sedap dan jadi kurang lapar. Siap pesan nak repeat order lagi nanti.


Yang nak cuba sabun marine essence, mineral coffee, boleh hubungi akak untuk dapatkan harga istimewa.

Harga Sabun Marine Essence RM120 sekotak
Harga Mineral Coffee RM30 sekotak

Nak dapat harga murah???
Whatapps untuk dapatkan harga istimewa penjimatan..

013-3496050

Saturday, 5 December 2015

Al-Fatihah atas kemangkatan Almarhum YAM Tunku Jalil


Al-Fatihah atas kemangkatan Almarhum YAM Tunku Jalil.. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat oleh Allah SWT.. Terlalu sedih atas pemergian seorang insan yang terlalu hebat ini.. 

#tunkujalil #tunkujalil_official

Thursday, 3 December 2015

Pakai PB hari-hari, Slip Disc tiada lagi, Badan Makin Kurang Inci

Pakai PB hari-hari, Slip Disc tiada lagi, Badan Makin Kurang Inci


Suka sangat tengok testimoni Ibu beranak 4 yang baru pakai pb selama sebulan. Tanpa amalkan apa2 diet, dan cuma pakai konsisten je, dah nampak perbezaan ketara. Asalnya nak pakai Premium Beautiful untuk hilangkan masalah slip disc, tapi badan pulak terpaksa slim sama.

#korsetuntukrawatansakitbelakang
#slipdisc

013-3496050
- Shikin -

Sunday, 29 November 2015

Petua Kurus - Kawal Selera Makan Dengan Kopi Garam Buluh Mineral Coffee

 Petua Kurus - Kawal Selera Makan Dengan Kopi Garam Buluh Mineral Coffee

Panas!!! Panas!!! Testimoni panas dari Customer yang baru dua hari amalkan minum Mineral Coffee. Niat nak kuruskan badan dan buang lemak berlebihan. Inshaallah akan menjadi kenyataan bila bagi testimoni macam ni.

" akak,lepas saya minum mineral coffee, boleh kawal nafsu makan.Tahan lapar dan cepat kenyang.Kalau tak, tengok orang makan asyik nak makan juga"

Woww..memang cepat la kurus kalau macam ni. Dan jangan risau. Walaupun tak makan tapi kandungan magnesium dan garam buluh dalam kopi mampu untuk memberikan kebaikan pada tubuh.

Sebab tu orang panggil Mineral Coffee ni kopi diet. Nak kurus cara mudah memang cuma minum Mineral Coffee sebagai sarapan pagi anda. Selain untuk tahan lapar, anda juga akan berasa segar dan tak mengantuk bila menghirup aromanya yang menyelerakan.

Sekotak Mineral Coffee ada 20 sachet. 
Harga sekotak Mineral Coffee sangat murah dan berpatutan. 

Harga Biasa RM30 sahaja.
Nak dapatkan harga luar biasa, hanya RM2* sahaja, 
memang kena cepat-cepat hubungi akak 
Beli borong lagi jimat!!!!!

Call/SMS/WA:




Wednesday, 18 November 2015

Premium Beautiful - The Best Body Shaping Lingerie

Premium Beautiful - The Best Body Shaping Lingerie 


Kenapa akak suka sangat dengan Korset Premium Beautiful?
Sebab dari akak mula pakai sampai sekarang memang ini lah korset paling sedap dipakai. Tak mudah meregang dan sentiasa rasa dirangkul erat rasa macam sentiasadipeluk kemas jer. Best sangat-sangat.


Dan bukan akak sorang yang kata Premium Beautiful ni best, tapi semua customer akak dan juga READER'S CHOICE AWARD 2015 pun mengakuinya. Simply is best!!



Waaah, memang banyak sangat award Premium Beautiful Korset. Dinobatkan sebagai Lingerie Awards 2015 dan di siarkan dalam majalah Women's Weekly. diiktiraf sebagai Produk Superbrands dan satu-satunya korset yang diiktiraf oleh pakar tulang dunia sebagai penjagaan tulang belakang terbaik dan rawatan Slip Disc.


Free Consult dan Free Fitting Premium Beautiful;-
013-3496050

Sunday, 15 November 2015

Mineral Coffee - Kopi Untuk Ibu Hamil dan Menyusu

Mineral Coffee - Kopi Untuk Ibu Hamil dan Menyusu




Ramai yang kurang bersetuju dengan pengambilan kopi ketika mengandung atau sedang menyusukan anak kan? BETUL, kafein yang terkandung dalam kebanyakan kopi 3 in 1 amat tinggi kuantitinya dan boleh memberi kesan kepada bayi dalam kandungan mahupun yang disusukan.
Tapi, berbeza dengan Kopi Kesihatan Garam Buluh, Mineral Coffee. Sebab itulah ibu mengandung atau ibu yang menyusukan anak mestilah memilih MINERAL COFFEE. Selain kafeinnya yang rendah iaitu hanya 3% sahaja, khasiat mineral dalam garam buluhnya amat diperlukan.

Bagi IBU HAMIL, 
Mineral Coffee dapat membantu...

- Mengatasi masalah bacaan HB rendah
- Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM / Kencing Manis ketika mengandung
- Menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah
- Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu morning sickness, tidak lalu makan, kerap muntah ketika di awal kehamilan.
- Membantu memberi tenaga dan tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
- Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil

 Bagi IBU MENYUSUKAN ANAK
Mineral Coffee membantu...
- Memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang dan gigi ibu menyusukan.
- Meredakan stress para ibu akibat kesakitan ketika bersalin.
( INGAT! Punca utama KEGAGALAN penyusuan adalah STRESS selain amalan pemakanan yang tidak betul. )
-  Membanyakkan dan memekatkan susu badan
- Ibu menyusu pasti boleh kekal  langsing dengan menyuskan bayi dan minum MINERAL COFFEE

Sekotak ada 20 sachet hanya RM30 sahaja.
Setiap pembelian 12 kotak dan keatas layak mendapat harga borong dan penghantaran secara PERCUMA ke tempat anda.

Nak jadi agent Mineral Coffee pun amat digalakkan memangkan permintaan yang sangat tinggi masa kini. Mana tau rezeki dapat ke OSAKA secara percuma dengan Mineral Coffee ni jer kan.

Call/SMS/Whatappss:
013-3496050


Thursday, 12 November 2015

Bonus Day!!!!

Bonus Day!!!!

 
Alhamdulillah, tengah-tengah bulan bonus bussiness masuk..syukur ya Allah..
Memang setiap bulan akan dapat 2 income..
Setiap 11 hb bonus bersama SHOM.
Setia 25hb gaji sebagai kakitangan awam.

Lagi bertambah rasa syukur bila pagi-pagi lagi rakan kongsi ucapkan terima kasih sebab bonus dia bulan ni lagi banyak dari bulan lepas..alhamdulillah. Kita buat, pasti kita dapat.

Ada ke kawan-kawan yang nak rasa ada dua income? Boleh whatapss untuk kita sharing2...

Tak susah pun. Sebab walaupun berbusiness akak masih ada masa untuk kerja di opis, bersama keluarga, shopping, bersocial. Sebab bussiness ni mudah jer. Cuma 2 jam jer tapi income macam kerja 24 jam...
 Call/SMS/WA:
013-3496050

Tuesday, 10 November 2015

Ilmu Berniaga Percuma dari Multimillioraire CDM Hajah Siti Rohana Yusoff

Ilmu Berniaga Percuma dari Multimillioraire CDM Hajah Siti Rohana Yusoff


Nak cerita pengalaman ke kelas hari Mingguan Rabu lepas.Dapat belajar sendiri ilmu berniaga dari MultiMultimilioraire CDM Hajah Siti Rohana. Subhanallah, terasa memang sangat bertuah dan beruntung sangat sebab diizinkan oleh Allah untuk hadir ke majlis ilmu yang sangat berharga.

Sangat kagum dengan keperibadian Kak Ana. Walaupun dah berada di puncak yang tinggi , namun masih merendah diri. Terngiang-ngiang kata-kata dari Kak Ana,

" Insan biasa akan jadi luar biasa dengan usaha yang sangat luar biasa "

"kita berniaga bukan sebab kita tak cukup duit. Tapi sebab Allah pilih kita untuk jadi perantara untuk rezeki ibu bapa, anak dan keluarga "

Banyak tips hebat dari kak Ana yang memang fleksibel untuk dipraktiskan bilamana dalam perjuangan dapatkan tiket FREE melancong ke OSAKA yang hanya tinggal 19 hari sahaja lagi. Lets Fight!!!

We follow kak Ana 500%!!!

Monday, 9 November 2015

Hari Orientasi Usahawan Premium Beautiful

Hari Orientasi Usahawan Top Leaders Circle


Alhamdulillah, semalam sempat kami adik beradik di Top Leaders Circle berkumpul untuk hari Orientasi buat usahawan baru. Seluruh pelusuk berkumpul di kelas Dolomite Training Center. Dari Johor, Kelantan, Terengganu, Melaka dan ramai rakan kongsi mengambil peluang dan ada juga yang hadir sejak hari sabtu. Memang semangat dan takkan lepaskan peluang untuk dapatkan ilmu free tanpa sebarang bayaran. Kalau kat tempat lain nak dapatkan perkhidmatan mereka memang beribu-ribu kena bayar. Tapi dengan TLC, tenaga pengajar tak pernah meminta sebarang bayaran.



Kelas bermula jam 2.00 petang. Slot pertama penerangan tentang produk hebat Premium Beautiful yang disampaikan oleh PB Maskulin Nuzul Ejoy. Ya Allah, korang bayangkan macamana abang sado boleh jual pakaian dalam kita ni. Barang hebat Superbrands sampaikan orang lelaki pun konfident nak jual sebab tinggi kualiti dan kuantitinya. 

Cerita dari Nuzul macamana dia gembira sangat dapat bantu jirannya yang berusi 50 tahun yang menghidap kanser rahim. Walaupun mereka berjiran tapi dia segan dan tak tahu macamana cara nak terangkan kebaikan PB. Dia add makcik tu dalam FB dan sentiasa share pasal kebaikan PB dapat bantu melawan kanser. Dan Alhamdulillah, Allah gerakkan hati jirannya untuk panggil dia terangkan pasal PB. Setelah makcik tu pakai Long Girdle sahaja makcik tu dah boleh berjalan, masak, jaga suami macam dulu. Sebelum ni dia langsung tak larat nak bergerak dan Alhamdulillah PB dapat mengurangkan kesakitan beliau. Sebab tu Nuzul meneruskan berkongsi kebaikan pakaian dalam PB ni sebab dapat tolong ringankan beban orang lain.



Memang sangat bertuah siapa yang hadir sebab kelas semalam siap buat praktikal, cara ukur Premium Beautiful. Kebetulan akak punya bussiness partner baru jer daftar hari Sabtu yang lepas turut hadir, memang langkah kanan la. Dapat serap ilmu PB dari a-z. 



Slot ke 2 dari jam 3.35 petang hingga 4.25 petang oleh kak Melati. Betapa teruja dengan penerangan plan perniagaan 1 tahun oleh Manager di sebuah Syarikat Swasta di Melaka yang masih menjalankan perniagaan ini secara part time. Apa yang kak mel sampaikan semalam memang terkesan bilamana menceritakan pengalaman beliau sendiri, sanggup beli perfume harga RM300 tapi bagi duit bulanan pada ayah cuma RM100 jer. Beliau tekad untuk berniaga bukan sebab kesesakan hidup tapi disebabkan dapat duit lebih untuk beri lebih pada mak ayah. 




Slot ke 3 pula dari mentor kesayangan CDM Salleha Roslan. Slot yang ditunggu-tunggu dan topik yang sangat penting dalam menghadapi cabaran 21 hari untuk ke OSAKA free bulan Februari Tahun 2016 nanti. Ya ALLAH, memang tak sabar nak buat jer apa yang disampaikan oleh kak Salleha.

Yelah, memang betul apa yang Kak Salleha cakap semalam, income RM3k di Ibu Kota dengan nak bayar sewa rumah, kereta, pampers anak, nak saving RM50 sebulan pun payah kan? Belum lagi cerita nak bagi duit pada mak ayah tipa-tiap bulan. Silap-silap mereka pulak yang bagi duit pada kita? Sebab tu memang kena buat bussiness. Orang senang pun masih buat bussiness, inikan pula kita yang income biasa-biasa ajerrr. Selesa ke kita kalau terpaksa sekat aktiviti sebab nak biar income cukup sampai hujung bulan. Silap-silap hari ni gaji, esok dah tak sampai separuh baki dalam akaun. Jadi, jangan limitedkan income kita dengan gaji tetap kerja hakiki sahaja. setuju!!!!



Di akhir majlis, sempat lagi kami buat surprise pada mentor kesayangan  sempena hari lahir beliau bulan lepas. Macam belated jugak la. tapi yang paling seronok bila tengok mentor happy dan sangat terkejut dengan pakatan rahsia kami ni.



Happy Birthday CDM Salleha Roslan.



Ketika 100 tangan menarik kita jatuh ke bawah, hanya ada satu tangan yang sambut dan tarik ke atas iaitu Mentor.. Terima kasih Kak Sal sebab tak jemu mencanai sehingga ke hari ini. Suka sangat gambar ni. Macam gambar masa kawen pulak..hihi.



Ni rakan kongsi baru akak. Kawan masa sekolah dulu. Roseni nama dia. Adik ni pun memang power bab selling. Kita buat sama-sama untuk kita sama-sama berjaya. Amin.

Memang seronok dapat mengisi hari cuti dengan aktiviti yang sangat bermakna buat kami yang memang sedang berjuang untuk dapatkan tiket free ke OSAKA yang hanya tinggal 21 hari sahaja lagi.

Jumpa anda di OSAKA!!!!
Lets fight!!