Tuesday, 28 April 2015

Best Sangat Ke BB Plus Collagen Ni???

Best Sangat Ke BB Plus Collagen Ni???


Dengan pengambilan BB Plus Collagen secara konsisten,

- Menghilangkan kusam pada wajah
- Memudarkan kesan jeragat, parut jerawat dan bintik-bintik hitam
- Mencerahkan dan menghaluskan kulit seluruh badan
- Kesan serta merta seawal 3 kali pengambilan
- Menghilangkan sakit lutut
- Menghasilkan kulit yang cantik untuk bayi anda ( diminum ketika hamil )
- Mengatasi Sembelit
- Membantu mengurangkan masalah sakit sendi
- Membantu menyelesaikan masalah kencing manis
- Minuman collagen terbaik untuk kecantikan dan kesihatan

Harga BB Plus Collagen hanya RM198 sahaja. Kalau anda nak harga jimat dan murah cepat-cepat contact akak untuk harga super speacial tu.

Call/SMS/WA:
013-3496050
Ckin


Keracunan Makanan - Sakit macam ni rupanya.....Aduh!!! Sakitnya ku disini...

Keracunan Makanan - Sakit macam ni rupanya.....Aduh!!! Sakitnya ku disini...

Dah hampir seminggu lebih juga la tak ber 'blogger' ni..
Lepas-lepas balik dari Naziran di Kelantan dan Terengganu, terus hadir ke Majlis Anugerah Diamond Night dan sambung kerja hakiki kat office sampai ke malam dan hasilnya, Khamis, jumaat, MC ok...Balik dari office malam tu kena cirit birit, pagi khamis tu dah minum garam buluh.Tapi, kena pergi klinik jugak untuk dapatkan MC..

Mula-mula tu nak pergi klinik yang boleh bagi MC jer sebab rasanya dengan produk syarikat ni boleh merawat sakit perut yang rasa-rasanya macam gastrik je tu. Tapi tak berani la pulak nak minta MC jer..Layankan apa Doktor Mediveron di Setiawangsa tu tanya. dia check perut, dan tekan-tekan. Masih terasa sakit jugak tapi fikir yang baik-baik je. Lepas ni dapat MC nak sambung tidur gantikan balik tidur yang terganggu malam tadi. 

Mulut yang ramah ni pun bertanya, "saya ni gastrik ke doctor?"
Doktor cakap " bukan gastrik, macam keracunan makanan juga la"

Erm, tak kisah la. yang penting dapat MC. Dan inilah MC pertama dalam tahun ni. Tak pernah lagi MC dan memang tak suka MC. Ingat lagi tau, dah 9 tahun bekerja baru dapat MC. Sebelum ni kalau sakit redah jer, datang jer, buat jer kerja. Mungkin sebab tu la cepat je dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang kot...dan dah 2 kali jadi pekerja terbaik bulanan kat Jabatan 
(puji diri sendiri nampak,hihihi)

Berbalik pada cerita kat klinik tadi, lepas check up tu dapat ubat...subhanallah..banyaknya ubat...macam sakit kritikal je nampak gayanyer..Ubat angin, ubat sakit perut, ubat garam dan ubat cirit-birit..total rm71..Seperti kebiasaan En Suami yang bayar....best ada bankers ni tau....siap belikan makanan dan hantar balik sampai dalam bilik, dia turun semula sambung kerja kat office.

 hasil tangkapan dari klinik..macam-macam warna ada...gula-gula

Sampai je terus capai tuala sebab perut memang dah ber tsunami betul gayanya. Berlari ke  tandas sebab perut memang memulas-memulas, ditarik-tarik usus kat perut tu. Macam nak 'krem' perut kita tau.... Sampai lembik duduk atas katil dengan tuala basah tu...fuuuuuuhhhh...terus ambil ubat dan makan dengan harapan cepatlah sembuh. Lepas makan ubat tu, penyakit lain pulak yang datang. Rasa pening, mual nak termuntah semua ada. Bangun, duduk, pejam mata suruh tidur dah tak keruan akhirnya muntah jugak. Ya Allah, sakitnya rasa. Telefon suami dan dia balik dari office dia tolong urutkan kepala, perut dan badan.

Selama 3 hari 3 malam juga la memang tak boleh angkat kepala langsung. Bila angkat kepala je pening dan nak termuntah. Cirit birit tak payah cakap la. Minum air pun keluar cair jernih macam tu jugak. Yang tak tahan tu lepas cirit birit tu jadi lapar sangat tapi bila nak makan tekak tak boleh nak terima. Bau makanan pun rasa macam dah loya. Sampai doktor tu cakap pregnant kot. Tapi bila buat test UPT tak pregnant pun. Lagipun memang baru je period sabtu minggu lepas.ha2

Selama 3/4 hari ni suami memang sabar melayan. carikan semua makanan kegemaran tapi semua tak boleh makan. Paksa juga makan apa yang dia suapkan dalam 3 hingga 4 suap tapi semua keluar balik. Suami yang tolong picitkan kepala, sapukan minyak, bersihkan kotoran sisa muntah, berulang alik ke klinik, pergi kedai cari macam-macam ubat. Sebab saya rasa memang tak boleh makan ubat dari klinik. Jadi pedih ulu hati. Jadi saya minta suami belikan ubat yang memang saya makan sejak kecil dulu mak selalu bagi kalau sakit perut..pil ACTAL..Tapi tu pun beli semalam setelah pening berfikir kenapalah pedih sangat hulu hati ni. Suami yang baru balik jumpa customer kat Putrajaya terus ke kedai belikan ubat tu. Thanks Abang Sayang. Love you till jannah..muuuahhh...

Hari Ahad ulang ke klinik semula. Masih sakit perut dan jadi pedih hulu hati jugak. Doktor bagi lagi bekal..Nah, amek kau....Dia suruh datang lagi isnin untuk ambil MC kalau masih sakit lagi.

 
Pagi Isnin datang semula klinik untuk sambung MC. Tapi Doktor yang selalu rawat tu tak bertugas. Ganti doktor lain. Dari datang untuk MC dapat lagi bekalan baru, tu dia ada 3 jenis ubat lagi tapi malas dah nak snap. Penat dah layan.

Tapi kesan keracunan makanan ni memang lama la sebab sampai harini masuk hari ke lima masih terasa sakit perut tu dan MC lagi. Aduhai, badan dah mula sakit dan dah mula bosan baring dan duduk rumah jer. Dah mula nak merayap pulak. Suami pun dah mula sambung kerja. 

Mata ni bila dah boleh pandang handphone atau tab, mulalah meng 'google....ada artikel cakap elok juga minum yogurt untuk bantu rawat keracunan makanan ni. Petang ni order dekat en suami sebelum dia travel ke Kuantan esok..tak puas nak manja-manja kena tinggal lagi..
Nampaknya sihat ke tak sihat esok memang kena pergi jugak kerja....

Moga kesakitan ni takkan berulang lagi. Serik dah. 
Korang jaga makan tau...jangan sampai jadi macam ni...




Sunday, 19 April 2015

Kelas Social Media Percuma Untuk Jutawan TLC

Kelas Social Media Percuma Percuma dari Pakar Social Media Malaysia


Rutin Mingguan, top up ilmu di Top Leaders Circle Sri Gombak. Malam jumaat yang lepas memang tajuk super punyer...ilmu social media yang disampaikan oleh pakar media social CDM Abang Al-Faath Al-Ayubi juga merangkap suami kepada Ikon Sohonita Malaysia CDM Kak Salha Zain...

Ya Allah, gandingan mantap suami isteri ni memang membawa satu perubahan besar buat kami semua...dah berapa ramai diamond yang lahir yang dah capai sales lebih 2 juta..yang dah dapat kereta free dari syarikat dan yang dah melancong hampir ke seluruh dunia...inshaAllah, lepas ni giliran kami pula...
Khusysuk belajar taknak lepaskan peluang keemasan ni...

 
Memang sangat-sangat beruntung berada dalam TLC ni sebab semua pelan dah disediakan mentor. Teknik pemasaran melaui offline, online...semua diajar....Produk pula memang dah terkenal kehebatannya lebih 20 tahun dimata dunia...zaman sekarang ni, bila kita berniaga online...orang yang cari kita..bukan kita cari orang tau..

Tapi, macamana nak buat orang cari kita??? Segalanya dah terbongkar oleh Pakar Media Sosial, Abg Al-faath.. Sampaikan dapat nama baru malam tadi.. Al-faath vs Al Media....

Kelas hampir 3 jam kalau kat luar sana, mau kena charge paling sikit pun RM1,900..tu baru basic jer tau..nak tau lagi lanjut kena labur beribu-ribu lagi...pernah juga hadir seminar seorang Jutawan Internet dengan bayaran RM3,000 uollssss...tapi dengan TLC ni totally FREE jerrrrr...

Bussiness ni memang sesuai sangat dengan akak sebab akak memang
- tak pandai cakap
- tak ramai kawan
- tak suka jumpa orang
- tak cukup masa ( busy )
- pemalu

Macamana orang pemalu nak ber bussiness dan nak dapatkan income besar?????
Mustahil kan?????
Tapi di TLC, segalanya pasti boleh..
Bahkan...orang pulak yang cari kita nanti????

Ask and join us now!!!!!
013-3496050

 

Thursday, 16 April 2015

Testimoni Ibu Sendiri - Bio Velocity Sleep Mate Membantu Merawat Minor Strok @ Angin Ahmar

Testimoni Ibu Sendiri- Bio Velocity Sleep Mate Membantu Merawat Minor Strok @ Angin Ahmar



Kali ini akak nak kongsi pengalaman dari mak akak sendiri. Pada bulan September tahun lepas, mak diserang angin ahmar. Sebahagian badan sebelah kiri dari tangan sampai kaki tak berfungsi.  Mak kena masa nak bangun pagi nak solat Subuh. Tak boleh nak bangun dan tak berasa. Mujur adik ada dirumah masa tu. mak panggil-panggil adik minta tolong dibangunkan...

Pagi tu, adik whatapps bagitau mak tak sihat. Anggota sebelah kiri memang tak berfungsi. Akak minta adik balutkan atau selimutkan. Yang penting pelapik tilam bio velocity sleep mate tu kena pada kulit mak..Sepanjang hari memang balutkan je mak dengan pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate.

Doktor kata mak 'minor stroke, atau lebih dikenali sebagai angin ahmar. Mulalah tangan men 'google' pasal angin ahmar...

Sedikit info berkaitan angin ahmar diambil dari laman web pusat rawatan Al-Hidayah..
http://www.alhidayah-medic.com/coretan-hj-lokman/strok-angin-ahmar

" Penyakit angin ahmar atau strok berlaku apabila bekalan darah ke sebahagian otak terputus secara tiba-tiba. Otak kita memerlukan bekalan oksigen yang berterusan daripada darah. Maka, jika bekalan darah tersebut terputus, sel-sel otak yang terjejas akan rosak atau mati. Kadangkala strok ini dipanggil sebagai ‘serangan otak’.

Terdapat dua jenis strok iaitu Strok Iskemia dan Strok Haemoragik.  
 - Strok Iskemia berlaku apabila terdapat darah beku di dalam saluran darah di otak yang menyebabkan saluran tersebut tersumbat. Iskemia bermaksud pengurangan bekalan darah dan oksigen ke bahagian badan yang tertentu. Dalam sesetengah penyakit strok, darah beku boleh terbentuk di dalam saluran darah otak itu sendiri dan menyebabkan strok iskemia. Dalam sebahagian kes-kes strok iskemia yang lain, darah beku boleh terbentuk di luar otak dan kemudian darah beku itu bergerak ke otak dan seterusnya menyumbat saluran darah otak.
- Strok Haemoragik (pendarahan) berlaku apabila saluran darah otak yang lemah atau rosak pecah dan menyebabkan pendarahan di dalam otak. 

Terdapat dua jenis pendarahan otak iaitu Pendarahan Intracerebral dan Pendarahan Subarachnoid.
- Pendarahan Intracerebral berlaku apabila saluran darah pecah di dalam otak itu sendiri. Kemudian darah mengalir keluar ke dalam otak. Perkara ini menyebabkan bekalan darah ke sel-sel otak terputus dan ini seterusnya menyebabkan sel-sel otak tersebut akan rosak ataupun mati.
 Pendarahan jenis ini berlaku dalam satu daripada 10 kes strok.

- Pendarahan Subarachnoid pula berlaku jika saluran darah pecah di ruang antara otak dan tengkorak. Ruang tersebut kebiasaannya diisi oleh cecair otak yang dipanggil sebagai cecair cerebrospinal. Setiap satu strok daripada 20 kes adalah disebabkan oleh pendarahan jenis ini."


Alhamdulillah, selama hampir 2 minggu mak berbalutkan BVSM disamping pantau pemakanan dan sentiasa bagi 'garam buluh minunan'..mak kini mampu bergerak dan berjalan seperi biasa. Syukur sangat-sangat bila tengok mak dah boleh bergerak, solat dan gelak sama-sama dengan kami. Lagi bersyukur bacaan darah tinggi mak pun makin turun dan hampir ke tahap tekanan darah normal.

Memang setiap hari adik bongsu akan taburkan garam buluh minuman tu dalam bubur mak. Bancuhkan juga sunquick dan taburkan separuh hingga 1 sachet dalam air sunquick. Alhamdulillah, semakin hari bacaan darah tinggi makin menurun dan kebas-kebas semakin berkurangan..


Bacaan tekanan darah dari hari pertama diserang angin ahmar dan bacaan minggu seterusnya setelah mengambil garam buluh dan berbalutkan pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate..










Alhamdulillah, makin hari makin turun bacaan darah tinggi dan kini boleh bergerak seperti biasa tanpa menggunakan tongkat pun....
 Syukur pada Allah memberi keizinan kepada mak untuk sembuh dengan berasbabkan pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate ni.
Mak bukan sahaja makin bertebaga bahkan masalah sukar membuang air yang dialaminya selama ni pun dapat diatasi..tiada lagi masalah sembelit.

Alhamdulillah saya temui penyelesaian yang tepat untuk orang yang saya sayangi. Memang lumrah, bila menjangkau pertambahan usia, macam-macam penyakit muncul...Ambillah langkah penjagaan dan pencegahan dengan ber 'terapi' dengan Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate untuk kesihatan anda dan yang tersayang.

Selain dari rawatan Strok, Pelapik Tilam ini juga mampu membantu dakam penyembuhan pelbagai penyakit kronik seperti :-
 - Melegakan sakit kepala
- Sakit haid (senggugut)
- Menghilangkan kesakitan otot
- Melegakan kesakitan gastrik
-  Melegakan sakit belakang (slip disc)
- Melegakan ketegangan leher
- Melegakan rasa kebas

Harga garam Buluh Minuman hanya RM 140 ( 40 sachet )
Harga Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate = RM 1,488

Nakkan harga promosi untuk kombinasi Set Penawar Strok dengan harga super penjimatan sehingga RM500?????

Call/SMS/Whatapps :
013-3496050

#agentutamapelapiktilambiovelocitysleepmate
#codbvsmkeramat
#codbvsmsetiawangsa
#freepostagebvsmseluruhmalaysia
#tilamstrok

Tuesday, 7 April 2015

COD Bio Velocity Sleep Mate pada Ustazah di Ampang

COD Bio Velocity Sleep Mate pada Ustazah Mashitah di Ampang


Dapat whatapss dari Customer di Ampang, seorang Ustazah belikan Pelapik Tilam untuk suaminya yang menghidap kencing manis dan masalah jantung. Manakala Ustazah mashitah sendiri nak guna pelapik tilam ajaib ni untuk merawat masalah asma beliau.Memang berbaloi-baloi sebab dengan hanya berkongsi kaedah rawatan tapi dapat selesaikan masalah masing-masing.Ingatkan Ustazah Mashitah yang selalu keluar TV tu..sama pulak nama mereka.

Selain dari asma, sakit jantung, kencing manis, pelapik tilam ni sesuai juga untuk merawat:-

- Gout
- Strok
- Sukar tidur ( Imsomnia )
- Senggugut
- Kencing Manis
- Tekanan Darah Tinggi
- Sakit Sendi
- Kesakitan Otot
- Tekanan hidup ( Stress )
- Sakit kuning (baby)
- Slip Disc
- Penyakit Mistik (gangguan makhluk halus )

Sementara masih ada promosi ni memang waktu terbaik untuk dapatkan Pelapik Tilam Kesihatan pelbagai guna ni.Cepat-cepat hubungi untuk dapatkan harga super duper jimat dan berbaloi-baloi ni..

Call/SMS/Whatapps:
013-3496050

#codbvsmampang
#codbvsmwangsamaju
#codbvsmkeramat
#codbvsmau
#biovelocitysleepmate
 
 

Monday, 6 April 2015

PREMIUM BEAUTIFUL FABRIC - TEKNOLOGI AKWETEK DAN AKWADYNE

PREMIUM BEAUTIFUL FABRIC - TEKNOLOGI AKWETEK DAN AKWADYNE


Bangun pagi ni, baru teringat lupa jemur my BFF yang basuh malam tadi. Alamak, memang tak selesa la jawabnya harini kalau tak pakai Premium Beautiful ni. Tapi saja jer tadi raba-raba PB yang tersangkut kat kerusi bawah aircond. Rasa nak melompat bila raba-raba, Long Bra, Girdle semua kering...waaa...best sangat-sangat..

Terus sarung dan dengan confident jer keluar kerja...Nilah kebaikan Premium Beautiful brbanding corset yang lain. Dengan fabrik Akwatek dan Akwadyne ni memang cepat sangat kering. Anginkan kat kipas tak sampai 2 jam dah kering. Fabrik ni juga yang igunakan oleh penyelam dasar laut. alamak, kita pakai baju penyelam, tapi tak menyelam pun..berjalan jer!!!

APA ITU AKWATEK DAN AKWADYNE

Premium Beautiful dibuat dari fabric Akwatek dan Akwadyne yang berkualiti tinggi dan dijamin tahan bertahun-tahun lamanya. Secara umumnya, fabic bersifat Akwatek dan Akwadyne memberi keselesaan luar biasa yang boleh merubah mengikut keadaan samaada dalam cuaca panas atau sejuk.

KEUNIKAN DAN KEISTIMEWAAN FABRIK AKWATEK AN AKWADYNE

- Kadar penyerapan yang baik dan mengalihkan kelembapan seperti air, bau dan wap
- Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
- Penyejukan semulajadi dalam keadaan panas
- Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
- Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan

PERBEZAAN FABRIK BIASA DENGAN FABRIK PREMIUM BEAUTIFUL
 (AKWATEK & AKWADYNE) 



PAKAIAN DALAM MELANCARKAN PEREDARAN DARAH

Rekabentuk Strereoskopik Sinar Infra Merah jauh berdasarkan potongan badan manuisa berfungsi mendorong peredaran darah danmeningkatkan kadar metabolisma dengan cepat. Bila kadar metabolisma meningkat, darah bejalan dengan lancar dan banyak la lemak-lemak yang dibakar dengan cepat...maka, makin cepat la SLIM uollsss!!!

Nak cepat kurus dengan cara mudah, cepat dan selamat??

Call/SMS/WA:
013-3496050

#freefitting
#premiumbeautifulexpert
#premiumbeautifulwangsamaju
#premiumbeautifulsetiawangsa

Sunday, 5 April 2015

Dilema Wanita - Gemuk Selepas Bersalin dan Penyelesaiannnya

Dilema Wanita - Gemuk Selepas Bersalin dan Penyelesaiannnya


Secara keseluruhan, 90% wanita mengalami masalah kegemukan selepas melahirkan. Apatah lagi jika individu itu sendiri tidak mementingkan penjagaan semasa berpantang dan selepas melahirkan.

Payudara Kendur, Punggung Jatuh dan pelbagai perubahan fizikal dialami menyebabkan perubahan hormon yang makin melambatkan lagi kadar metabolisma diri seseorang terutamanya bila menjangkau usia 30 tahun keatas.

Testimoni  Kak Wani yang baru 6 bulan lepas bersalin mengalami masalah berat badan naik mendadak bagaikan di pam-pam. Dah macam-macam cara nak kurus. Diet, sapu losyen namun masih tak menampakkan sebarang perubahan.
TAPI, dengan hanya sarung Premium Beautiful Corset selama 2 MINGGU jer, dah dapat hasil yang sangat menakjubkan. Kurus tanpa perlu senaman. diet atau sapuan losyen..Memang terbukti berkesan, selamat dan MUDAH....



Gambar baju kuning tu kesan sarung 2 minggu pakai PREMIUM BEAUTIFUL , body dah macam zaman anak dara kan ???
Pengakuan ikhlas dari Kak Wani bahkan body sekarang lagi cantik dari zaman anak dara dulu-dulu????

Bila sarung PREMIUM BEAUTIFUL ni badan memang terpaksa... 
- KURUS
- SIHAT
- CANTIK
- TERBENTUK KEMAS
- AWET MUDA

Nak kurus dan sihat dengan cara paling mudah, cepat dan selamat???

Call/SMS/WA:
013-3496050

#premiumbeautiful
#premiumbeautifulexpertkl
#premiumbeautifulwangsamaju
#premiumbeautifulsetiawangsa
#premiumbeautifulkeramat
#bengkungmoden

www.hasikin.com