Tuesday, 25 August 2015

Duit Gaji Hilang Sekelip Mata

Duit Gaji Hilang Sekelip Mata

 Yeay, yahoooo, yabedabeduuuuuu....25 Ogos 2014 
Akhirnya gaji masuk. Memang terasa sangat-sangat la bagi penjawat awam sebab dekat 45 hari nak tunggu gaji tau. Lama kan sebab gaji masuk awal hari tu sempena sambutan hari raya bulan lepas.

Memang rutin tiap-tiap tahun perkara macam ni pasti terjadi. Tapi mujurlah sekarang ni akak memang dah buat bussiness dengan Sahajidah Hai-O Marketing ni memang dah tak kisah sangat pasal haji sebab sebulan memang akan dapat dua income. Income sebagai penjawat awam pada setiap 25hb dan income SHOM setiap 11hb.

Ramai yang bertanya sempat ke buat dua kerja dalam satu masa. Memang la tak dinafikan memang penat pada awalnya tapi sejak masuk tahun kedua berniaga sambil bekerja dah mula pandai bahagikan masa. Dalam kelas mingguan hari Rabu pun kami diajar untuk mengagihkan masa sebaiknya.

Biarlah penat 2-3 tahun awal-awal ni agar dapat merasa kesenangan di masa akan datang. Sedangkan kerja 9 jam kat office boleh tahan dengan income 3k sebulan, inikan pula bila kerja 2 jam jer tapi hasil boleh menjangkau lebih 3k sebulan. Ada yang menangkau sampai 25k hingga 30k solid income sebuan dengan hanya bekerja 2 jam sahaja.Lagipun, buat bussiness ni memang santai. Sambil-sambil duduk, sambil-sambil oniline da jer orang order produk hebat SHOM ni.

Dengan taraf ekonomi sekarang ni, nilai matawang semakin jatuh memang nak kena ada 'back up' plan. Sedangkan syarikat gah macam MAS pun dah mula memberhentikan pekerja, jangan fikir penjawat awam macam kita ni kukuh selamanya. Dengan komitment setiap bulan yang melebihi pendapatan memang amat merungsingkan...

Tak percaya??? mari kita kira....

Berapa Pendapatan bulanan anda??               RM 3,000 


 Senaraikan tanggungan anda sebulan

Pampers Anak                                              RM 100
Susu Anak                                                   RM 200
               Pengasuh Anak                                           RM 300 ( seorang )
Makan  minum                                              RM 300
Lauk Pauk                                                    RM 300
PTPTN                                                         RM 200
Kereta                                                         RM 700
Duit Minyak dan Tol                                       RM 300
              Duit Sekolah Anak                                         RM 100 (seorang)
Duit Mak Ayah                                              RM 300
Duit Top Up                                                 RM 100
Baju/ Pakaian                                              RM 100
JUMLAH TANGGUNGAN                                      RM 3,000

Jumlah tanggungan dah cukup RM 3,000 silap-silap minus lagi. Yelah, takkan la takde aktiviti riadah, bayar insurans atau akan tambah extra bajet bila balik kampung ziarah keluarga. duit minyak, duit tol. Sebab tu makin ramai yang buat-buat lupa nak bagi duit untuk parents sebab sebenarnya duit yang tak cukup. Duit gaji hilang sekelip mata.

Jadi sampai bila kita nak hidup cukup-cukup makan je. Duit gaji hilang sekelip mata jer sebab belum dapat lagi dah komitted dengan tanggungan bulanan. Kalau ada peluang, kenapa kita tak mencuba kan??

Kami memang mencari individu yang nak cari kerja secara part time atau full time tapi nak kerja sedikit, income banyak. Kami akan bantu anda selesaikan segala hutang piutang dalam masa setahun jerr..

Siapa nak, kami akan bantu anda sampai berjaya dengan syarat anda beri pelung pada diri anda sendiri. Kejayaan, kebebasan masa, kebebasan masa terletak di tangan anda.

Set Your Appoiment Now!!!
013-3496050 

#rahsiakayadanberjaya
#welovetlc 




Post a Comment