Wednesday, 30 December 2015

Merancang Cuti Tahun 2016

Maksimakan Cuti  Tahun 2016


Info ni akak dapat dari facebook. Memang sangat-sangat berguna. Cuti setahun ada 25 hari memang perlukan perancangan. Masa untuk bersama suami yang jauh di Pahang, mak di Johor, keluarga mertua di Kelantan dan tak lupa juga cuti untuk urusan bussiness..

Terima kasih atas info berguna ni. Memaksimakan cuti bagi tahun 2016 sebaiknya.

Testimoni Berpantang Dengan Premium Beautiful

Testimoni Berpantang Dengan Bengkung Moden Premium Beautiful Corset

Semakin ramai memilih untuk berpantang dengan bengkung moden Premium Beautiful. Sebab paling utama adalah sangat mudah, tak perlu lilit-lilit, nak kena ikat ketat-ketat sampai sesak nafas dan kaku macam robot. Dengan Premium Beautiful cuma sarung dan cangkuk sahaja. Jimat masa terutamanya bagi ibu yang berkerjaya dan inginkan hasil bentuk badan yang cepat dengan cara yang selamat.


Hasil yang macamana? Testimoni kakak dari johor ni pakai bengkung moden berpantang dengan Premium Beautiful. Dalam masa sebulan terus dapat kembalikan semula bentuk badan dan naikkan semula mana-mana bahagian yang jatuh dan menggeleber. Payudara kembali anjal, punggung yang jatuh dah naik ke tempat asal dan tiada lagi masalah perut menggeleber buncit lepas melahirkan.

 Best sangat pakai Premium Beautiful ni sebab dia dapat 'lock' terus lemak yang menggeleber dan bersepah-sepah tersesat ke tempat lain balik semula duduk di kawasan yang sepatutnya. Ramai yang terpaksa hilang inci tanpa kesan yang menyakitkan.

Jualan YES hanya tinggal dua hari untuk menikmati penjimatan sehingga RM500 dengan setiap pembelian set Bengkung Moden Premium Beautiful. Selain itu, percuma penghantaran dan free gift menanti ibu-ibu yang ingin kembali sihat dan cantik dengan Premium Beautiful.

Yang tinggal sekitar KL, Putrajaya, Bangi boleh set appoiment untuk akak hantar dan fittingkan terus Premium Beautiful kepada anda. Service penghantaran dan tunjuk ajar pemakaian secara PERCUMA jerrr!!!

Boleh hubungi akak:-
Shikin
#topagentpb
#premiumbeautifulexpert

Wednesday, 23 December 2015

Turunkan Darah Tinggi Ibuku dengan Garam Buluh Premier Drinking

Turunkan Darah Tinggi Ibuku dengan Garam Buluh Premier Drinking 


Dua minggu lepas dapat whatapps dari family. Darah tinggi mak naik lagi. Hati dah mula rungsing. Nak balik kampung atau tunggu jer balik masa Raya Christmas nanti. Cuti minggu depan pun dah lulus lepas selesaikan kerja-kerja penutupan akaun di pejabat. Tapi hati masih tak sedap juga. Rasa nak balik sangat nak tengok keadaan mak. Adik bagitau mak tak boleh bangun. Bila bangun rasa macam nak pitam. Aduh!! Lagi kuat rasa nak balik tu.

Akak pun terus call suami yang outstation ke Kota Bharu minggu tu. Husband izinkan balik kampung. Bersiap terus ke Terminal Bas Bandar Tasik Selatan. Sampai di BTS, jam 3.15 petang tapi semua tiket dah habis. Jadi terpaksa tunggu bas ke Johor jam 4.30 petang nanti. Sampai Johor agak lewat sebab jalan jammed hari Ahad. Sampai rumah mak baring ker. Jadi akak pun terus rehatkan diri dulu. Esok pagi baru nak sembang-sembang dengan mak.

Pagi esoknya, awal pagi dah masakkan bubur dengan ayam dan campurkan garam buluh. Adik blanderkan apple  hijau dan mak dah mula makan..sejak dari hari tu, adik memang blanderkan apple hijau dengan sebungkus garam buluh sebagai sarapan mak setiap pagi.

Alhamdulillah, bacaan darah tinggi mak makin turun. Dari 194 dah jadi 152 dalam masa sehari. Cepat turunnya.


Akak memang rekemenkan sangat sesiapa yang cari jalan untuk rawatan darah tinggi, ambillah garam buluh sebagai rawatan alternatif anda. Sebab fungsi garam buluh ni sangat natural dan bersesuaian dengan sistem semulajadi badan manusia. Dalam islam pun ada mengatakan ambillah garam sebagai penawar. Tapi tak semua garam yea. Janya garam buluh, garam bukit. Kalau garam kita guna untuk masak tu bukan penawar tapi punca penyakit.

Sejak garam buluh ni sesuai dengan mal, memang selalu akak rekemen pada semua orang yang ada masalah-masalah darah tinggi, strok, kencing manis untuk minum garam buluh ni. Kita ikhtiar, inshaAllah, dengan izin Allah kembali sembuh.

Akak memang jual dan minum garam buluh ni. Akak sendiri pun rasa kebaikannya. Memang badan jadi ringan, kulit makin halus dan membuang dengan lawas. Nak detoks dengan garam buluh, call akak  segera..

( cod sekitar Setiawangsa dan Keramat)

Friday, 18 December 2015

Garam Buluh Premier Drinking Rawatan Untuk Sakit Kepala

Garam Buluh Premier Drinking Rawatan Untuk Sakit Kepala


Pengalaman akak masa mula-mula minum garam buluh ni, rasa macam tak tau nak cakap sampai hentak-hentak kaki dengan rasanya yang ermmm..masa tu campurkan dengan milo. Tak lama lepas tu, tukar menu. Setiap kali nak minum mestu campurkan dengan sunquick. Dah mula rasa sedap..

Semalam punya cerita, rasa sakit kepala. Sunquick pun dah takde stok. Cuba bancuh macam tu jer dan minum. Ya Allah, ajaib tau. Dah tak rasa 'teruk' sangat dan bau pun tak sebusuk dulu.

Tau tak sebenarnya garam buluh ni punya rasa dan bau bergantung pda berapa banyak toksin pada badan kita. Kalau bau dia busuk tandanya badan kita penuh toksin.

Tapi memang menjadi garam buluh ni. Memang takkan makan panadol kalau pening..minum 1 sachet, inshaallah sakit kepala hilang, badan ringan dan 'membuang' dengan lawas...Banyak lagi fungsi garam buluh ni..

Diantara kelebihan Garam Buluh ialah membantu mengurangkan masalah :-
- Gout
- Resdung
- Batu Karang
- Selesema
- Migrain
- Masalah Tulang
- Buasir
- Kanser
- Kejang Otot
- Kebas-kebas
- Sembelit
- Menguruskan Badan
- Kencing Manis
- Darah Tinggi
- Kolestrol Tinggi
- Senggugut
- Asthma
- Masalah organ seperti jantung, hati, paru-paru, buah pinggang
Juga sesuai untuk rendaman kaki, anti penuaan, membersihkan darah dan fungsi detoks (buang toksin)



Harga sekotak Garam Buluh Premier Drinking hanya 
RM140 (40 sachet)
Free postage!!!!

Nak lagi murah dengan harga jimat boleh whatapps akak cepat!!!

Nak jadi agent/ pengedar Garam Buluh Premier Drinking, cepat-cepat hubungi akak untuk akak daftarkan sebagai agent sah di kawasan berhampiran tempat tinggal anda...

Call/Whatapps:

Thursday, 17 December 2015

TLC Dinner dengan Mark Adam

TLC Dinner dengan Mark Adam

Tak sabarnya nak tunggu hari esok. Hujung minggu memang cuti dari bekerja dan hujung minggu macam ni la luangkan masa untuk keluarga, aktiviti ber'bussiness' dan bantu rakan kongsi untuk 'set up' kedai dan income mereka. Tapi minggu ni istimewa sikit. Memang awal-awal dah 'block' tarikh tu. Makan malam bersama rakan seperniagaan Top Leaders Circle.


Tara...kad jemputan istimewa pun dah terima minggu lepas. Lepas dapat kad memang beriya mencari baju untuk dinner. Tema ala-ala bond gitu. Erm..dah pilih dah baju tapi tak tau la bond ke tidak. hihi



Bukan itu jer, malam tu siap ada persembahan istimewa dari artis hebat, Mark Adam. Tak sabar nak tengok dia life. "Marry me,marry me..ooooo"

Teringat masa Mark Adam di temuramah di stesyen Radio tempohari..

"Menangis 2 jam tengok KLCC"

Mudah-mudahan akak tak nangis 2 jam tengok dia nanti. Nangis dalam ketawa la kalau dia buat lawak macam tu lagi.

Persiapan 80% dah siap untuk hari esok. Semoga semua urusan berjalan dengan lancar. Amin. Jumpa adik beradik TLc dan Mark Adam di KLGCC malam esok!!!

Tuesday, 15 December 2015

Pakai Sabun Marine Essence Macam Guna Minyak Pengasih

Pakai Sabun Marine Essence Macam Guna Minyak Pengasih


Berkongsi pengalaman dari pengguna nun jauh di Sabah. Hasil gunakan Sabun Marine Essence, kulit jadi cerah, luka cepat kering. Yang paling penting bau dia memang sedap dah macam terkena minyak pengasih katanyer!!!

Jadi, sesiapa yang mencari-cari petua untuk menambat hati kekasih, bagi hadiah sabun marine essence dan sendiri pun kena pakai. Pasti mujarab!!!!InshaAllah..

Pengedar Sabun Marine Essence diperlukan terutamaya sekitar Setiawangsa, Wangsa maju, Ampang, Putrajaya, Bangi sebab permintaan pada sabun ajaib ni memang tinggi di kawasan-kawasan ni. Percaya tak? Dengan hanya jual Sabun Marine Essence secara part time pun, boleh dapat income RM1,000 sebulan. Nak tau lebih lanjut, SMS/Whatapps akak cepat!!!

013-3496050
( Shikin )

Monday, 14 December 2015

Cara Basuh Dan Penjagaan Premium Beautiful Corset

Cara Basuh Dan Penjagaan Premium Beautiful Corset 


Premium Beautiful Corset ni tak perlu di basuh hari-hari. Basuh jika perlu sahaja. Masa bila kita perlu cuci Premium Beautiful Corset ni?
- Bila PB dah mula berbau
- Rasa gatal-gatal bila pakai


Cara Membasuh Premium Beautiful Corset

1. Masukkan air bersih dalam baldi dan campurkan satu tutup penutup botol Premium Beautiful Natural Wash atau apa-apa jenis liquid detergent yang lembut ( JANGAN GUNA SABUN SERBUK ), kemudian celupkan Premium Beautiful atau rendamkan seketika dalam 5 minit.

2. Gosok menggunakan tangan dengan PERLAHAN dan ELAKKAN memerah atau memintal dengan kuat.

3. Bilas Premium Beautiful sehingga bersih sekurang-kurangnya 3 kali air bilasan dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan tidak menitik dan kering. Boleh juga menggunakan tuala kering untuk ditekap pada PB bagi mempercepatkan proses pengeringan.

4. Bila air sudah tidak menitik lagi, sidai di bawah kipas selama 2-6 jam. Waktu terbaik untuk mencuci adalah selepas balik dari kerja. Jadi pagi esok dah terus boleh pakai.

AMARAN DAN LARANGAN KERAS

- Jangan basuh Premium Beautiful menggunakan mesin basuh atau memerah dengan kuat
- Jangan jemur di bawah cahaya matahari ( FIR akan hilang )
- Jangan basuh dengan sabun serbuk, dynamo
- Jangan iron atau dry clean


Dapatkan Premium Beautiful Natural Wash secara PERCUMA dengan setiap pembelian set Premium Beautiful Corset bernilai RM50 sebotol.

Call/ Whatapps:
013-3496050
#premiumbeautifulexpertkl




Friday, 11 December 2015

Pengalaman Pakaikan Bengkung Moden Pada Ibu Muda Beranak Tiga

Pengalaman Pakaikan Bengkung Moden Pada Ibu Muda Beranak Tiga





Berkongsi pengalaman akak pakaikan Bengkung Moden Premium Beautiful Corset pada ibu beranak tiga bulan lepas. Walaupun telah melahirkan tapi perut masih macam ada baby lagi kan? Memang macam tu la lumrah lepas bersalin. Badan masih mengembang dan perut masih buncit dan menggeleber.

Macamana nak hilangkan buncit tu?? 

Dalam masa 5 minit, perut buncit hilang..bila sarung bengkung moden Premium Beautiful Corset. Perut kempis, pinggang tak sakit duduk menyusukan bayi lama-lama, susu pun melimpah ruah..waahhh!! Memang rezeki baby dan mummy!!! 



Kesan paling ketara bila pakai Bengkung Moden Premium Beautiful:-
- payudara kembali mantap
- perut buncit berkurangan
- punggung terletak dan terbentuk cantik
- badan nampak tegap dan nampak lebih yakin

Disebalik apa yang kita lihat, hasilnya jauh lebih baik sebenarnya. Kesan sampingan bila pakai Bengkung Moden Premium Beautiful Corset
- melancarkan peredaran darah nifas
- membuang air bisa
- melegakan rasa sakit pinggang
- memperbanyakkan air susu badan
- mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman
- membantu mempercepatkan proses pengecutan rahim
- mengetatkan kembali vagina
- melancarkan peredaran darah ke seluruh badan dan mengelakkan dari mengalami muka 'pucat' atau 'angin meroyan'
- mengelakkan dari sembelit
- memberikan tenaga kepada ibu berpantang 
 - memberikan mood yang baik bagi megelakkan stress akibat gangguan tengah malam bila terpaksa bangun untuk menguruskan bayi.

Jualan Year End Sales masih berlangsung. Untuk dapatkan harga promo, 

call/sms: 013-3496050
#premiumbeautifulexpertsetiawangsa



Thursday, 10 December 2015

Pengalaman Buat Side Income Dalam Kesibukan Bekerja

Pengalaman Buat Side Income Dalam Kesibukan Bekerja



Rasa tak sampai hati pulak bila dengar rungutan kawan-kawan di office, dalam facebook,dalam whatapps. Kos sara hidup tinggi, tol naik, harga makanan naik, pampers dan susu anak naik. Gaji yang ada cukup-cukup makan dan terkadang terpaksa menyekat keperluan sendiri untuk mendapatkan sesuatu. Kadang-kadang sampaikan terlupa nak beli baju sendiri. baju sendiri ok lagi. Kalau tiba-tiba terlupa nak bagi duit pada mak ayah???Naudzubillah Min Zalik.

Actually akak pun bukan lah orang 'kaya' sangat. Alhamdulillah, ada gaji sendiri kerja sebagai penjawat awam. Dan Alhamdulillah, dikurniakan suami yang memang 'work holic'. Pendapatan kami suami isteri berada dalam Ibu Kota, KL boleh di kategorikan sebagai selesa. Pernah satu masa dahulu masa mula-mula berkahwin sumai suruh berhenti kerja. Tapi disebabkan akak ni memang dah biasa bekerja , rasa macam tak seronok pulak duduk rumah jer. lagipun kami belum ada apa-apa komitment, nanti bosan pulak duduk rumah, jadi akak masih terus bekerja. 

Kerja sebagai Kakitangan Awam di Bahagian Kewangan memang memerlukan ketahanan mental yang tinggi. Masa sibuk, sampai matahari tenggelam baru balik rumah. Bila balik rumah, suami pun tak balik lagi. Suami akak pun sibuk dengan kerjanya. Kerja KOPERASI KOWAMAS, dekat rumah pun masih sibuk on call dengan customer nak buat loan.

Ya ALLAH, nasib baik la akak tak jadi berhenti kerja dulu. Kalau tak, memang sunyi la duduk rumah jer kan. Lagi-lagi bila suami diarahkan bertukar ke Pahang pertengahan tahun haritu. Sebab tu akak mula jinak-jinakkan diri berniaga dari rumah bersama Top Leaders Circle. Akak ni pemalu tau, tak berapa suka jumpa orang. Bila orang suruh meniaga, mesti takut sebab tak suka nak paksa-paksa orang beli barang kita. Jadi sementara tu, akak cuba hadirkan diri, libatkan diri bergaul dengan Mentor dan rakan kongsi di TLC. Bila dah tau caranya memang mudah jer rupanya. Mana tak senang, semua perkara di ajar dan mudah jer nak dapat kalau kita ikut cara mentor yang dah berjaya.

Macamana akak uruskan masa??

Sebenarnya lagi kita sibuk lagi senang kita uruskan masa. Percaya tak, orang yang banyak masa lagi tak cukup masa. Alhamdulillah, sambil-sambil sibuk ni pun sempat menjana income tambahan at-least RM1,000 sebulan. Akak buat santai-santai sambil kerja je.

Yang nak akak share kan peluang buat side income RM1,000 sebulan, boleh hubungi akak. Terbuka buat kakitangan awam macam akak jugak sebab boleh copy and paste cara akak jer. Mesti dapat punyer!!!

 Sebab akak pun hanya tiru cara mentor akak. Mentor akak, Kak Salleha Roslan ni pun mula berniaga dalam kesibukan bekerja dan berkeluarga. Dengan bebanan kerja dan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu kepada 3 orang cahaya mata, bukan penghalang untuk beliau berjaya dalam berniaga.



Boleh contact akak no ni yea,
013-3496050
Shikin

Motivasi Kejayaan

Motivasi Buat Diri


Jika anda berhasrat untuk berjaya jangan hanya memandang ke arah tangga tapi belajarlah untuk menaiki tangga itu...

www.hasikin.com

Tuesday, 8 December 2015

Anak Dara Pakai Premium Beautiful

Anak Dara Pakai Premium Beautiful


Adik ni bawa tidur Premium Beautiful sebab sedap sangat fabriknya. Memang selesa, tak ketat dan tak rimas. Nak dapatkan keputusan terbaik, konsistent pakai PB 8 jam sehari. Tapi kalau tidur pun pakai PB memang cepat sangatlah hasilnya.

Tengok hasilnya, bahagian lengan, muka, pinggang dan peha. Memang ketara sangat perbezaannya. Walaupun PB ni tak dipakai seluruh badan tapi hasilnya dapat dirasai secara keseluruhannya. Itulah keistimewaan korset ajaib ni.

Untung sangat pakai Premium Beautiful sejak anak dara lagi sebab boleh pakai bila-bila masa. Dari bujang sampai dah kahwin, nak mengandung, berpantang dan pakai untuk kegunaan seharian anda. 

PB ni sebenarnya pakaian dalam wanita jer cuma bezanya Premium Beautiful ni pakaian dalam kesihatan dan membantu memberikan bentuk badan/kontur badan gabungan teknologi Far Infrared Rays (FIR).

Ianya direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan dan 100% keyakinan. Premium Beautiful ada 3 bahagian:-
1- Long Bra
2- Waist Nipper ( Bengkung )
3- Long Girdle



Nak rasa FIR tu macamana? Meh akak sarungkan PB ni kat badan. Baru boleh rasa. Dan pastinya harga istimewa menanti anda!!

#PremiumBeautifulSpecialOffer

013-3496050
Shikin

Doktor suruh pakai Sabun Marine Essence untuk pesakit ekzema

Doktor Suruh Pesakit Ekzema Pakai Sabun Marine Essence

Minggu lepas, ada seorang adik whatapps nak cari sabun marine essence untuk ibunya yang menghidap ekzema. Katanya, doktor yang suruh pakai sabun marine essence ni untuk rawat masalah ekzema.

Dalam panas terik dia datang dari UPM Serdang ke Keramat untuk ambil prroduk hebat ni. Nampak tak betapa panasnya masa ni..


Dan harini, adik ni whatapps dengan membawa perkhabaran gembira. Ekzema ibunya makin kering dan sembuh. Syukur dan Alhamdulillah Sabun Marine Essence dapat mengurangkan ekzema ibunya.

Masa tu akak turut kongsikan kebaikan Mineral Coffee dan ibunya mencuba sekotak. Hasilnya juga, Alhamdulillah, sangat memuaskan. Rasanya yang sedap dan jadi kurang lapar. Siap pesan nak repeat order lagi nanti.


Yang nak cuba sabun marine essence, mineral coffee, boleh hubungi akak untuk dapatkan harga istimewa.

Harga Sabun Marine Essence RM120 sekotak
Harga Mineral Coffee RM30 sekotak

Nak dapat harga murah???
Whatapps untuk dapatkan harga istimewa penjimatan..

013-3496050

Saturday, 5 December 2015

Al-Fatihah atas kemangkatan Almarhum YAM Tunku Jalil


Al-Fatihah atas kemangkatan Almarhum YAM Tunku Jalil.. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat oleh Allah SWT.. Terlalu sedih atas pemergian seorang insan yang terlalu hebat ini.. 

#tunkujalil #tunkujalil_official

Thursday, 3 December 2015

Pakai PB hari-hari, Slip Disc tiada lagi, Badan Makin Kurang Inci

Pakai PB hari-hari, Slip Disc tiada lagi, Badan Makin Kurang Inci


Suka sangat tengok testimoni Ibu beranak 4 yang baru pakai pb selama sebulan. Tanpa amalkan apa2 diet, dan cuma pakai konsisten je, dah nampak perbezaan ketara. Asalnya nak pakai Premium Beautiful untuk hilangkan masalah slip disc, tapi badan pulak terpaksa slim sama.

#korsetuntukrawatansakitbelakang
#slipdisc

013-3496050
- Shikin -