Thursday, 10 December 2015

Pengalaman Buat Side Income Dalam Kesibukan Bekerja

Pengalaman Buat Side Income Dalam Kesibukan Bekerja



Rasa tak sampai hati pulak bila dengar rungutan kawan-kawan di office, dalam facebook,dalam whatapps. Kos sara hidup tinggi, tol naik, harga makanan naik, pampers dan susu anak naik. Gaji yang ada cukup-cukup makan dan terkadang terpaksa menyekat keperluan sendiri untuk mendapatkan sesuatu. Kadang-kadang sampaikan terlupa nak beli baju sendiri. baju sendiri ok lagi. Kalau tiba-tiba terlupa nak bagi duit pada mak ayah???Naudzubillah Min Zalik.

Actually akak pun bukan lah orang 'kaya' sangat. Alhamdulillah, ada gaji sendiri kerja sebagai penjawat awam. Dan Alhamdulillah, dikurniakan suami yang memang 'work holic'. Pendapatan kami suami isteri berada dalam Ibu Kota, KL boleh di kategorikan sebagai selesa. Pernah satu masa dahulu masa mula-mula berkahwin sumai suruh berhenti kerja. Tapi disebabkan akak ni memang dah biasa bekerja , rasa macam tak seronok pulak duduk rumah jer. lagipun kami belum ada apa-apa komitment, nanti bosan pulak duduk rumah, jadi akak masih terus bekerja. 

Kerja sebagai Kakitangan Awam di Bahagian Kewangan memang memerlukan ketahanan mental yang tinggi. Masa sibuk, sampai matahari tenggelam baru balik rumah. Bila balik rumah, suami pun tak balik lagi. Suami akak pun sibuk dengan kerjanya. Kerja KOPERASI KOWAMAS, dekat rumah pun masih sibuk on call dengan customer nak buat loan.

Ya ALLAH, nasib baik la akak tak jadi berhenti kerja dulu. Kalau tak, memang sunyi la duduk rumah jer kan. Lagi-lagi bila suami diarahkan bertukar ke Pahang pertengahan tahun haritu. Sebab tu akak mula jinak-jinakkan diri berniaga dari rumah bersama Top Leaders Circle. Akak ni pemalu tau, tak berapa suka jumpa orang. Bila orang suruh meniaga, mesti takut sebab tak suka nak paksa-paksa orang beli barang kita. Jadi sementara tu, akak cuba hadirkan diri, libatkan diri bergaul dengan Mentor dan rakan kongsi di TLC. Bila dah tau caranya memang mudah jer rupanya. Mana tak senang, semua perkara di ajar dan mudah jer nak dapat kalau kita ikut cara mentor yang dah berjaya.

Macamana akak uruskan masa??

Sebenarnya lagi kita sibuk lagi senang kita uruskan masa. Percaya tak, orang yang banyak masa lagi tak cukup masa. Alhamdulillah, sambil-sambil sibuk ni pun sempat menjana income tambahan at-least RM1,000 sebulan. Akak buat santai-santai sambil kerja je.

Yang nak akak share kan peluang buat side income RM1,000 sebulan, boleh hubungi akak. Terbuka buat kakitangan awam macam akak jugak sebab boleh copy and paste cara akak jer. Mesti dapat punyer!!!

 Sebab akak pun hanya tiru cara mentor akak. Mentor akak, Kak Salleha Roslan ni pun mula berniaga dalam kesibukan bekerja dan berkeluarga. Dengan bebanan kerja dan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu kepada 3 orang cahaya mata, bukan penghalang untuk beliau berjaya dalam berniaga.



Boleh contact akak no ni yea,
013-3496050
Shikin

Post a Comment