Sunday, 10 February 2019

HARGA MURAH SABUN MARINE ESSENCE 1 HARI SAHAJA

HARGA MURAH SABUN MARINE ESSENCE 1 HARI SAHAJA



Flash Sales 11/02/2019 Sabun Marine Essence

Normal price : RM113.20
Flash Sales : RM46 

HARI INI SAHAJA

Thursday, 7 February 2019

HOMESTAY TERBAIK DI CAMEROON HIGLANDS 2019.

HOMESTAY TERBAIK DI CAMEROON HIGLANDS

Mencari Homestay di Cameroon di musim percutian memerlukan perancangan. Kak Kin main terjah je masa Chinese New Year dua hari lepas. Percutian tak berap dirancang tapi aturan yang Allah bagi baik-baik jer, alhamdulillah.

Perjalanan dari KL ke Cameroon Higlands yang dari 4 jam jadi dekat 8 jam di musim perayaan. Dah sampai Cameroon baru nak telefon pemilik homestay, memang semua penuh la jadinya. Mujur ada pemilik homestay tu banyak homestay dan tanya kami berapa orang dan dia pelawa homestay 5 bilik 3 bilik air selama 2 hari 1 malam dengan kadar sewa RM480. Dengar macam mahal kan, tapi berbaloi dan puas hati.

Homestay di Puncak Arabella.







 keadaan dalam rumah.

Luar homestay pun cantik, jadi kami ambil kesempatan bergambar kenangan bersama keluarga.








Rekemen sangat homestay ni, walaupun pemilik dia India tapi homestay ni khas untuk MUSLIM SAHAJA.


Selamat bercuti dan selamat menikmati strawbery coklat.

Ada banyak lagi gambar di ladang strawbery. Stay tune

Sunday, 3 February 2019

Status Herba Maharani Tidak Halal?


Herba Maharani Tiada Cop Halal oleh Jakim.



Itu memang soalan biasa kak kin terima bila berkongsi tentang Herba yang ada tulisan China Herba Maharani ni.


Memandangkan herba ni dah cecah hampir 400 tahun, dan siap ada tulisan cina, maka ada je yang selamber kata jamu ni haram di makan.

Cian tau mentaliti sesetengah orang kita ni. Asal tulisan cina je harom. Jangan macam tu kekakaks onion ku sayang.  Produk ni kat Malaysia dah cecah hampir 27 tahun dah. Cari pasal namanya bila produk femes 27 tahun yang still viral meletop letop kat pasaran ni, tak de logo halal. Mesti ada yang monitor cara penghasilan herba di raja ni. 

Walau herba ni dilahirkan di Beijing, tapi cara penghasilan dia diselia oleh orang islam kat sana.
Jom klik link yang kak kin share ni untuk tau macam mana Jakim bagi green lite untuk sahkan yang herba Maharani ni, halal.

Alhamdulillah, sebelum jual kak kin dah pastikan dulu ianya memang HALAL di makan oleh kita semua.

Jakim dah sahkan logo yang ada pada Herba Maharani mendapat pengiktirafan  dari JAKIM.





Senang sangat berdagang produk viral ni. Bukan just viral je. Tapi terkenal dengan khasiat dari bahan traditional yang dah diamalkan oleh jutaan wanita dalam dunia ni.
Herba Maharani dirisik 4 kotak sekali gus tu biasa. Sebab sekarang kan tengah promo. Kotak ke-4 dapat RM59 jer.



Alhamdulilllah, atas keprihatinan semua. mencari yang HALAL itu WAJIB, berprasangka buruk itu boleh mendatangkan BAHAYA dan menjurus kepada DOSA.