Sunday, 3 February 2019

Status Herba Maharani Tidak Halal?


Herba Maharani Tiada Cop Halal oleh Jakim.



Itu memang soalan biasa kak kin terima bila berkongsi tentang Herba yang ada tulisan China Herba Maharani ni.


Memandangkan herba ni dah cecah hampir 400 tahun, dan siap ada tulisan cina, maka ada je yang selamber kata jamu ni haram di makan.

Cian tau mentaliti sesetengah orang kita ni. Asal tulisan cina je harom. Jangan macam tu kekakaks onion ku sayang.  Produk ni kat Malaysia dah cecah hampir 27 tahun dah. Cari pasal namanya bila produk femes 27 tahun yang still viral meletop letop kat pasaran ni, tak de logo halal. Mesti ada yang monitor cara penghasilan herba di raja ni. 

Walau herba ni dilahirkan di Beijing, tapi cara penghasilan dia diselia oleh orang islam kat sana.
Jom klik link yang kak kin share ni untuk tau macam mana Jakim bagi green lite untuk sahkan yang herba Maharani ni, halal.

Alhamdulillah, sebelum jual kak kin dah pastikan dulu ianya memang HALAL di makan oleh kita semua.

Jakim dah sahkan logo yang ada pada Herba Maharani mendapat pengiktirafan  dari JAKIM.





Senang sangat berdagang produk viral ni. Bukan just viral je. Tapi terkenal dengan khasiat dari bahan traditional yang dah diamalkan oleh jutaan wanita dalam dunia ni.
Herba Maharani dirisik 4 kotak sekali gus tu biasa. Sebab sekarang kan tengah promo. Kotak ke-4 dapat RM59 jer.



Alhamdulilllah, atas keprihatinan semua. mencari yang HALAL itu WAJIB, berprasangka buruk itu boleh mendatangkan BAHAYA dan menjurus kepada DOSA.



No comments: