Berniaga Bersama Sahajidah Hai-O SHOM

MACAMANA NAK JADI AGENT SAHAJIDAH 

HAI-O 2018



DAFTAR AHLI HAI O DAPAT PERCUMA 2 KOTAK UBAT GIGI

Macamana nak jadi ahli Hai O @ Sahajidah Hai O

Untuk jadi ahli Hai O, cuma perlu sertakan

Nama :
Nombor Kad Pengenalan :
Alamat Surat Menyurat :
Email :

Nama Bank :
Nombor Akaun Bank :

Nama pasangan :
Nombor Kad Pengenalan Pasangan :

Beserta pembayaran RM47 ke akaun di dibawah.


Apa kebaikan Ubat Gigi Marine Essence



Apa kebaikan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence

- Mengurangkan rasa sakit gigi sebab ada kandungan garam didalamnya.
- Membersihkan kaviti/plak pada gigi dan menghalang pembentukannya kembali
- Sangat berkesan membersih dan menanggalkan kotoran pada gigi
- Mencegah nafas berbau
- Mencegah kerosakan gigi
- Menyembuhkan luka kecil gusi, ulser dan gusi berdarah
- Sesuai digunakan pada yang mengalami masalah gigi sensitif dan gusi sensitif
- Sesuai digunakan pada kana-kanak
- Menyegarkan nafas

Alhamdullillah, sejak menggunakan Ubat Gigi Marine Essence ni gigi geraham kanan yang selalu sakit bila mengunyah dah hilang rasa nyilu. KIalau sebelum ni, makan guna geraham kanan sahaja untuk mengunyah. Kini dah boleh guna kedua-duanya.

Sebelum ni, setiap kali mengunyah guna geraham kanan, akan terasa sakit. Sekarang dah tak berasa sakit dan kotoran yang terlekat di celah gigi mudah tanggal. Gigi rasa licin dan bersih lepas menggosok menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence.

Antara testimoni dan kepuasan pelanggan selepas menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence.








Harga Sekotak Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence
RM 20.70

TAPI dengan pendaftaran sebagai Ahli Baru Hai-O, anda dapat PERCUMA sahaja.
bukan 1 tapi 2 kotak

Jimatnya 
RM 20.70 x 2 = RM 41.40

Tunggu apa lagi.
Daftar Sekarang!!!

wasap.my/0133496050
wasap.my/0133496050
wasap.my/0133496050


Loket Emas 916 PERCUMA



Siapa taknak EMAS kan, percuma pulak tu.
Alhamdulillah, Mentor nak bagi

Bila mentor bagitau ada ganjaran untuk top archiever, memang kak kin takkan lepaskan peluang. Sebelum ni, pernah dapat gelang SWAROSKI, purses Sembonia pun PERCUMA, noted book JOVIAN.



Kali ni lagi seronok, loket emas.

Bertambah-tambah seronok bila 2 orang rakan kongsi kak kin pun dapat. Seronok dapat seronokkan orang lain.



Tahniah BDSM Suzy Binti Baritus atas pencapaian yang snagat cemerlang dari Januari hingga Mei. Jumlah pencapaian mencecah 4 angka tiap-tiap bulan. Surirumah bekerjaya ni ibu kepada 2 orang anak menetap di Pandan Indah. Orang pandan indah yang nak belajar berniaga dari rumah, boleh whatapps suzy.

010-2947031
SHOM Ampang/SHOM Pandan Indah



Seorang lagi rakan kongsi kak kin dari Perlis, seorang penjawat awam buat bussiness bersama SHOM sambil masih bekerja di agensi kerajaan
Tahniah BSSM Jamilah Ismail atas pencapaian cemerlang beliau capai target sales 20k.

Orang Utara nak belajar cara nak buat extra income 4 angka sebulan, boleh contact link leaders hebat ni,

jamilahis.blogspot.com
012-4419184


Tahniah buat semua penerima loket emas. Anda semua hebat!



Ada ke yang nak buat side income macam kami jugak, InsahALLAH bonus termasuk untung runcit dari RM500 dan keatas. 

Boleh whatapps kak kin. Nanti kak kin kongsikan caranya.


#SHOMBatuCaves
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert




MACAMANA NAK JADI AGENT SAHAJIDAH 

HAI-O 2018



Tahniah Miss Fazura atas perlantikan sebagai Duta Sahajidah Hai-O, sebahagian dari keluarga besar kami.


Sebab ramai juga yang dah cuba minum Teh Tarik Min Cha Fazura ni dan merasai keenakannya, jadi ramai yang bertanya macamana cara nak jadi agent Sahajidah Hai-O macam Cik Fazura kita ni.
yelah, bila jadi ahli dapat beli murah sikit kan. 





Jadi kak Kin  dengan berbesar hati nak tunjukkan cara macamana nak jadi AGENT SAH untuk produk SAHAJIDAH HAI-O MARKETING (SHOM).

DAFTAR SEKARANG! 
Cuma RM50 jer!!




Mulai tahun 2018, setiap pendaftaran sebagai ahli akan menerima FREE GIFT sebotol Marine Essence bernilai RM38. 

Jimat kan?
Daftar ahli, boleh terus dapat STOK. 

Apa yang kita dapat bila daftar Ahli Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM)

Bila dah register, anda akan diberi nombor ahli untuk digunakan bagi tujuan pembelian produk dan sah digunakan di mana-mana stokis seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura.

Nak lagi mudah, lebih baik terus aktifkan secara online dalam sistem online SHOM dekat link ni.


Nanti akan keluar paparan Skrin macam ni.


Kat dalam sistem SOLUCIS ni boleh buat macam-macam

> Boleh beli barang untuk guna sendiri pos terus ke alamat rumah kita
> Boleh beli barang untuk customer terus ke alamat rumah mereka
> Boleh tengok berapa jumlah pencapaian sales kita setiap bulan
> Boleh tengok berapa jumlah BONUS kita setiap bulan

SENANG KAN?
Sebab tu sekarang ramai je STUDENT, HOUSEWIFE yang jadi agent SHOM ni sebab senang. Tak boleh drive ke, sambil jaga anak pun boleh buat bussiness.

Nampak tak? Cara ni memang paling sesuai untuk semua yang nak jadi ahli baik untuk kegunaan sendiri atau yang berminat untuk mula berbussiness online @offline.

Jadi kalau uols nak jadi ahli, boleh whatapps kak kin kat sini



Nanti dulu!
Banyak lagi nak kongsikan kebaikan jadi AGENT SHOM


KELEBIHAN JADI AGENT SAHAJIDAH HAI-O MARKETING

1. Dapat beli dengan harga ahli penjimatan sehingga 20% bagi setiap item
3. Dapat membeli produk lebih murah dari harga ahli bila ada promosi dari SHOM
4. Setiap pembelian ada point dan boleh digandakan kepada peratus keuntungan dan dapat dalam bentuk BONUS pada setiap bulan.
5. Berpeluang menjana pendapatan sampingan hanya dengan berniaga secara PART-TIME
6. Tidak perlu mengeluarkan belanja besar untuk menyimpan stok
7. Tidak diwajibkan maintain point setiap bulan. 
( tiada paksaan )
8. Tak ada kedai bukan bermakna tak boleh berniaga. Sebab boleh buat secara online atau berkongsi kebaikaan pada keluarga dan kawan-kawan sahaja.
9. Harga produk mampu milik dan berkualiti tinggi pilihan ramai masa kini. Mudah untuk dijual.
10. Tak perlu cari-cari orang ( menaja )
cuma perlu banyakkan berkongsi kebaikan dan menarik lebih ramai ahli untuk menambahkan bonus bulanan. 


MACAMANA NAK JADI AGENT YANG BOLEH JANA INCOME

Kami ada menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada sesiapa jua yang SERIUS nak dapatkan sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan melalui:-

1. PERSONAL COACHING 1 TO 1 SESSION



2. ILMU MARKETING TENTANG PRODUK SECARA ONLINE DAN OFFLINE.

kelas online dari mentor pasal produk seminggu sekali

Kelas OFFLINE sebulan sekali

Banyaknya FAEDAH sebagai ahli SHOM ni.
tunggu apa lagi?
Whatapps kak kin sekarang dan sertakan sekali maklumat ni 

- Nama
- No Kad Pengenalan
- Alamat surat-menyurat
- Alamat email
- Nama dan akaun bank 
(bagi tujuan pembayaran bonus)

- Nama pasangan ( jika berkahwin )
- No Kad Pengenalan Pasangan





Sama-sama kaya dan berjaya dunia akhirat

- Hasikin Ali -










Premium Beautiful Expert : Master Your Sales 2018


Alhamdulillah, pembukaan tahun 2018 yang menyeronokkan bilamana dapat hadiri Seminar Khas untuk usahawan Premium Beautiful meningkatkan pengetahuan dalam menguasai perniagaan melalui sosial media. Kali ini kak kin bersama kumpulan berpeluang menerokai lebih mendalam cara memperluaskan perniagaan melalui medium paling pantas dan berkesan iaitu BLOG a.k.a PAKCIK GOOGLE.

Tema Diraja : Gold, Kuning, Putih



Sampaikan botol air, beg pun warna kuning

Seminar diadakan di Perpustakaan Tun Uda, Shah Alam dihadiri oleh lebih 30 orang dari Premium Beautiful Expert seluruh Malaysia pada sabtu yang lalu. 



Yang menyeronokkan dan mengujakan bila program kali ini dikelolakan oleh abang MASKULIN. Dari emce nyer, Tuan Halmie Abdul Hamid. 
Speaker tentang produk Premium Beautiful oleh DSM Paidi Mohd Hassan. 
Dan Speaker tentang cara buka pasaran ilmu blogger dari Tuan Hafiez.

Alhamdulillah, En suami yang dulu nya hanya melihat isteri mereka buat bussiness, tolong hantar isteri ke kelas, teman ke kelas kini dah jadi TULANG BELAKANG untuk isteri mereka menjadi Premium Beautiful Expert bila mereka faham hala tuju perniagaan ini. Yela kan, siapa taknak bila jual satu korset je pun income dah boleh cover gaji separuh bulan makan gaji. 4 angka conmfirm dalam tangan.

Konsepnya senang jer. Bila buat apa mentor buat, pasti kejayaan MUDAH milik kita.



Kak kin pinjam i-pad budak bulat ni. Terima kasih Faarish bagi Umi pinjam i-pad awak. Tak ber ' Omar Dan Hana' la awak hari tu kan.


Seminar di mulakan dengan menyanyikan lagu semangat kebanggan SHOM iaitu Hai-O perjuanganku version baru. Kak Kin dan barisan DSM lain membantu CDM Salleha Roslan jadi instructor menyanyi sambil bergoyang lagu kebangsaan kami ni. 

Bila nyanyi lagu ni teringat peristiwa tahun lepas. Masa kak kin mengandungkan Faarish beriya sangat kot menari sampai balik dari kelas malam tu terus terbersalin ketika kandungan baru 36 minggu 6 hari. kebetulan je tu sebenarnya. Dah memang Faarish tak sabar nak jumpa Umi Abi dia.

Semangat kan hakak ber zumba sambil menyanyi riang ria.







Emce kita bukan calang-calang orang tau. Sama hebat macam isteri beliau juga CDM Salleha Roslan. Siapa lagi kalau bukan Tuan Halmie Hamid. Dalam masa jadi emce, beliau mengetuai bacaan doa dan jadi abang kameraman sekali. Hebat kan.





Seterusnya, perkongsian ilmu tentang produk hebat pilihan nombor 1 dunia iaitu baju dalam ajaib Premium Beautiful korset. Nama baju dalam tu, mesti anda biasa dengar kan. Tapi bila yang bercerita tentang baju dalam ni dari golongan lelaki itu tak biasa dengar. Kini, bukan lagi pelik bila semakin ramai yang menceburkan diri dalam perniagaan produk kesihatan sebegini.Speaker yang dimaksudkan adalah DSM Paidi Hassan. Dan kalau uols nak tau, DSM Paidi Hassan ni full time jual korset ajaib ni jer.


Memang banyak ilmu yang bermanfaat yang dikongsikan dari DSM Paidi Hassan dan membantu lebih ramai usahawan Premium Beautiful meningkatkan ilmu pengetahuan masing-masing.

Nak berjaya dalam perniagaan kena ada ilmu. Ilmu produk, ilmu buka pasaran. selepas mempelajari ilmu produk kini masa yang ditunggu oleh kak kin untuk mempelajari ilmu buka pasaran dan niat nak kembangkan perniagaan ni ke serata dunia. Sebab produk Premium Beautiful ni memang banyak sangat manfaatnya pada kaum wanita. Sebelum ni kak kin banyak juga belajar ilmu blog ni dari mentor kak kin iaitu CDM Salleha Roslan dan alhamdulillah ramai juga customer dari luar negara seperi Indonesia, brunei dan Singapore hubungi kak kin untuk dapatkan produk SHOM dengan harga yang berpatutan.




Kali ni ilmu menguasai dunia melalui blog disampaikan oleh Tuan Hafiez suami kepaa DSM Norharyani Sidek. Kagum dengan pasangan suami inetri hebat ni. Beliau bukan calang-calang orang tau. Suami isteri executive di sebuah syarikat ternama dan income tetap 5 angka setiap bulan. Tapi sangat komited dengan kerja dan masih bersungguh-sungguh buat bussiness bersama SHOM ni. Kalau nak kata duit tu, bukan alasan utama untuk mereka menceburkan diri dalam bussiness ni tapi ada sesuatu yang mereka inginkan iaitu KEBEBASAN MASA untuk bersama keluarga. InshaALLAH, semoga niat mereka dikabulkan secepat mungkin.


Terima kasih Tuan Hafiez. 
InshaALLAH, dengan ilmu yang ada ni kak kin akan membantu rakan kongsi kak kin juga untuk mengembangkan perniagaan mereka macamana mentor kak kin ajarkan pada kak kin dulu. Seronok dengan bussiness copy and paste ni yang bukan fikirkan diri sendiri jer, tapi banyak membantu orang lain juga.  




Fokus sangat tu. Banyak ilmu yang dah dapat kena buat cepat-cepat. Jangan sampai ketinggalan.

Untuk anda yang masih mencari-cari peluang pekerjaan secara sampingan atau inginkan pendapatan lumayan dengan masa yang fleksibel bersama keluarga, boleh la kak kin kongsikan ilmu kedai online yang kak kin pelajari tempohari. Berkongsi peluang dan rezeki dengan yang sudi. Serius, kak kin pernah capai sales RM16k sebulan hanya dengan penggunaan blog ni je tau.

Pernah dengar tak kata pepatah, ' hujung pisau asah hari-hari lama-lama tajam juga kan". Macam tu juga kita. Hari-hari belajar, buat, inshaALLAH tajam sasarannya dan tepat hasilnya.

Sama macam Ika, rakan seperjuangan kak kin yang berkongsi pengalaman beliau mencapai sales 4 angka secara MUDAH jer melalui blog yang diselenggarakan mengikut panduan dari mentor. Customer minta details produk dan tanya harga terus bank in payment 4 angka dan sales terkumpul beliau bersama kumpulan hampir mencecah RM180k. Tahniah IKA.



Rasa tak lengkap bila tak dengar suara emas dari mentor kesayangan kak kin CDM Salleha Roslan. Kak kin tak tau lah kan. Dah kemaruk cinta agaknya dengan kak sal ni. Kak kin rasa setiap kata beliau, setiap ayat beliau tulis dalam blog, dalam facebook tu semuanya adalah MUTIARA. Semuanya ilmu yang sangat berguna buat kak kin. Ye lah kan, dari kak kin ZERO sampai hampir 5 tahun bersama bussiness Premium Beautiful ni, beliau lah yang memegang erat memegang, mentatih dan mengajar kak kin berjalan dan berlari. Sayang Kak Sal ketat-ketat.





Sebelum pulang, aktiviti wajib kami, bergambar kenangan bersama MENTOR kesayangan CDM SALLEHA ROSLAN, dan rakan-rakan seperjuangan.










Alhamdulillah, tak sabar pulak kak kin nak berkumpul beramai-ramai  macam ni lagi pada 24 Februari ni nanti. Kali ni seminar bersama Jutawan Hebat kami CDM Haji Azlan Deraman dan isteri beliau ratu Shake Me. Ala, sis yang hilang 46 kg dalam masa 8 bulan tu.

Awak yang nak kurus
Awak yang nak jana income
Awak nak belajar berniaga
Awak nak bercuti FREE ke SWISS
Awak nak bercuti FREE ke France
Awak contact kak kin tau


#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

#PremiumBeautifulMurahKeramat




















SYARIKAT BAYARKAN KERETA 😱😱😱

Berniaga online, berniaga part time, LAYAK DAPAT TABUNG KERETA



Apa sebenarnya simbolik Tabung Kereta di TLC? 

-perniaagaan online mereka mula stabil
-sudah memasuki ke tahap membesarkan empayar perniagaan bersama jemaah mereka!
-mereka adalah pemimpin yg akan melahirkan lebih ramai pewaris RM180,000, pewaris RM100,000 (sebulan), dan pewaris RM720,000!!!

Syukur Alhamdulillah! 
Tahniah Pemenang Car Fund/Tabung Kereta 
DDM Nur Fatin Syahirah dan 
DDM Nur Fateha Azaim! 

TLC bangga dgn pencapaian kalian berdua! Bukan senang nak senang, tapi insyaAllah kami di TLC cuba sedaya upaya utk bantu lebih ramai untuk sama-sama berjaya di TLC!

Jika anda nak rasa setiap bulan Company tolong bayarkan kereta mewah anda, jangan malu-malu whatapps akak yea..

013-3496050
#CemerlangBersama 
#TopLeadersCircle 
#TLCCarFund



Pengalaman Sendiri - Buat Bussiness Part Time Sambil Bekerja Sebagai Kakitangan Awam..


Dengan kos hidup yang semakin tinggi, nak tak nak memang terpaksa uruskan sumber kewangan sebaiknya. Semakin fokus dan tambah waktu bekerja untuk tanbah pendapatan. Namun bagi kami yang bergelar kakitangan awam, memang akan dapat gaji yang 'solid' setiap bulan. Walaupun kerja banyak mana pun gaji tetap sama hanya dibenarkan membuat tuntutan elaun lebih masa ' sekiranya' diberi peruntukan. Kalau tiada peruntukan terpaksa diarahkan mengambil cuti gantian atau hanya 'kerja amal' untuk kerajaan.

Kerajaan juga memandang serius masalah ini. Akhirnya menteri memutuskan agar melakukan dua kerja dalam satu masa. Kalau dulu bila kakitangan awam buat ' side income' salah di sisi undang-undang. Tapi kini semua kakitangan kerajaan pasti ada kerja sampingan. Ada yang siap bawa barang niaga ke pejabat lagi tau..

Alhamdulillah, akak awal-awal lagi dah mulakan  sejak 2 tahun lepas. Ambik peluang buat busines dengan modal takat mana yang ada dulu. Syukur Alhamdulillah masih bertahan dengan busines ni walaupun ada diantara mereka yang karam dipertengahan jalan.

Buat bussiness mesti kuat, hati mesti kental, sebab banyak sangat ujian, godaan, malah sindiran, ejekan dan macam-macam lagi. Tapi bila tu semua kita tolak tepi, barulah busines kite boleh berkembang, berjaya dan maju. Satu hal yang paling penting, ilmu busines dan juga guru @ mentor yang akan membimbing kita. Insyaallah  mentor nilah yang akan guide kita dari awal hinggalah selama mana kita buat busines. Berapa income yang kita nak? Yang tu kita sendiri yang tentukan. 4 angka? Memang dah biasa akak dapat. 5 angka? Insyaallah coming soon! 

Masih buntu dan tak tahu nak buat busines apa? @ nak tahu busines apa  yang akak buat? Boleh contact akak. Akak kongsikan keseronokan berniaga sambil bekerja dengan income hampir mencecah 5 angka..

Tunjuk ajar dari mentor yang dah rasa  income mencecah 7 angka sebulan..


Dan akak akarkan pula para rakan kongsi untuk sama-sama buat dan berjaya..






Sangat sesuai untuk anda kakitangan awam sebab bussiness 'copy and paste' tak perlukan banyak masa. Hanya 2 jam sehari. Boleh buat lepas balik kerja atau masa rehat tengahari. 

Aturkan masa untuk akak kongsikan peluang pada anda..
www.hasikin.com

Nak cari Extra Income

Zaman sekarang semua naik kan? Tambang LRT, minyak, kos makan..semua naik?? Tapi gaji, naik tak sebanyak mana pun. Bukan tak bersyukur tapi tak dapat nafikan memang kos sara hidup tinggi sekarang. Bila dah buntu, mula la ada yang cari jalan pintas..pinjam bank, pinjam kawan, dan dah terlalu terdesak ada yang pinjam Ah Long...
Jangan!!!!
risiko besar!!!

 Nak cari extra income, akak boleh kongsikan peluang keemasan ini..


Tiada siapa yang boleh ubah kecuali diri sendiri. Alhamdulillah, makin ramai sahut cabaran untuk cari pendapatan lebih dengan hanya berniaga secara online dan sambilan.

Ada yang nak jadi agent Sabun Marine Essence..

 
Nak jadi agent Premium Beautiful Corset..



Nak jadi Agent BB Plus Collagen dan sabun Marine Essence


Saban hari ada sahaja yang nak jadi agent. Ada yang nak jadi ahli sebab nak daptkan harga lebih murah, dan ada juga yang nak dapatkan pendapatan sampingan 4 angka sebulan.

Untuk pengetahuan anda, tak perlu bayar mahal untuk jadi agent kami. Hanya dengan RM50, anda dah bergelar usahawan dan boleh memulakan perniagaan menjual semua produk kami seperti:-

Sabun Marine Esssence
BB Plus Collagen
Mineral Coffee
Garlic tablet
Bio Ever Plus
Premium Beautiful Corset
Bio Velocity Sleep mate
JTX Air Tracker
Garam Buluh Minum 
garam buluh Masak
Dan semua produk keluaran Sahajidah Hai-O
beserta bimbingan PERCUMA dari kami..
    
Kalau anda tinggal sekitar Setiawangsa, Keramat dan Kuala Lumpur boleh kita minum sama-sama sembang pasal SOHOBIZ. Jumpa anda di Key Elll..

Call/WA:
www.hasikin.com

Bonus Day!!!!

 
Alhamdulillah, tengah-tengah bulan bonus bussiness masuk..syukur ya Allah..
Memang setiap bulan akan dapat 2 income..
Setiap 11 hb bonus bersama SHOM.
Setia 25hb gaji sebagai kakitangan awam.

Lagi bertambah rasa syukur bila pagi-pagi lagi rakan kongsi ucapkan terima kasih sebab bonus dia bulan ni lagi banyak dari bulan lepas..alhamdulillah. Kita buat, pasti kita dapat.

Ada ke kawan-kawan yang nak rasa ada dua income? Boleh whatapss untuk kita sharing2...

Tak susah pun. Sebab walaupun berbusiness akak masih ada masa untuk kerja di opis, bersama keluarga, shopping, bersocial. Sebab bussiness ni mudah jer. Cuma 2 jam jer tapi income macam kerja 24 jam...
 Call/SMS/WA:
013-3496050

Ilmu Berniaga Percuma dari Multimillioraire CDM Hajah Siti Rohana Yusoff


Nak cerita pengalaman ke kelas hari Mingguan Rabu lepas.Dapat belajar sendiri ilmu berniaga dari MultiMultimilioraire CDM Hajah Siti Rohana. Subhanallah, terasa memang sangat bertuah dan beruntung sangat sebab diizinkan oleh Allah untuk hadir ke majlis ilmu yang sangat berharga.

Sangat kagum dengan keperibadian Kak Ana. Walaupun dah berada di puncak yang tinggi , namun masih merendah diri. Terngiang-ngiang kata-kata dari Kak Ana,

" Insan biasa akan jadi luar biasa dengan usaha yang sangat luar biasa "

"kita berniaga bukan sebab kita tak cukup duit. Tapi sebab Allah pilih kita untuk jadi perantara untuk rezeki ibu bapa, anak dan keluarga "

Banyak tips hebat dari kak Ana yang memang fleksibel untuk dipraktiskan bilamana dalam perjuangan dapatkan tiket FREE melancong ke OSAKA yang hanya tinggal 19 hari sahaja lagi. Lets Fight!!!

We follow kak Ana 500%!!!

Hari Orientasi Usahawan Top Leaders Circle


Alhamdulillah, semalam sempat kami adik beradik di Top Leaders Circle berkumpul untuk hari Orientasi buat usahawan baru. Seluruh pelusuk berkumpul di kelas Dolomite Training Center. Dari Johor, Kelantan, Terengganu, Melaka dan ramai rakan kongsi mengambil peluang dan ada juga yang hadir sejak hari sabtu. Memang semangat dan takkan lepaskan peluang untuk dapatkan ilmu free tanpa sebarang bayaran. Kalau kat tempat lain nak dapatkan perkhidmatan mereka memang beribu-ribu kena bayar. Tapi dengan TLC, tenaga pengajar tak pernah meminta sebarang bayaran.



Kelas bermula jam 2.00 petang. Slot pertama penerangan tentang produk hebat Premium Beautiful yang disampaikan oleh PB Maskulin Nuzul Ejoy. Ya Allah, korang bayangkan macamana abang sado boleh jual pakaian dalam kita ni. Barang hebat Superbrands sampaikan orang lelaki pun konfident nak jual sebab tinggi kualiti dan kuantitinya. 

Cerita dari Nuzul macamana dia gembira sangat dapat bantu jirannya yang berusi 50 tahun yang menghidap kanser rahim. Walaupun mereka berjiran tapi dia segan dan tak tahu macamana cara nak terangkan kebaikan PB. Dia add makcik tu dalam FB dan sentiasa share pasal kebaikan PB dapat bantu melawan kanser. Dan Alhamdulillah, Allah gerakkan hati jirannya untuk panggil dia terangkan pasal PB. Setelah makcik tu pakai Long Girdle sahaja makcik tu dah boleh berjalan, masak, jaga suami macam dulu. Sebelum ni dia langsung tak larat nak bergerak dan Alhamdulillah PB dapat mengurangkan kesakitan beliau. Sebab tu Nuzul meneruskan berkongsi kebaikan pakaian dalam PB ni sebab dapat tolong ringankan beban orang lain.



Memang sangat bertuah siapa yang hadir sebab kelas semalam siap buat praktikal, cara ukur Premium Beautiful. Kebetulan akak punya bussiness partner baru jer daftar hari Sabtu yang lepas turut hadir, memang langkah kanan la. Dapat serap ilmu PB dari a-z. 



Slot ke 2 dari jam 3.35 petang hingga 4.25 petang oleh kak Melati. Betapa teruja dengan penerangan plan perniagaan 1 tahun oleh Manager di sebuah Syarikat Swasta di Melaka yang masih menjalankan perniagaan ini secara part time. Apa yang kak mel sampaikan semalam memang terkesan bilamana menceritakan pengalaman beliau sendiri, sanggup beli perfume harga RM300 tapi bagi duit bulanan pada ayah cuma RM100 jer. Beliau tekad untuk berniaga bukan sebab kesesakan hidup tapi disebabkan dapat duit lebih untuk beri lebih pada mak ayah. 





Slot ke 3 pula dari mentor kesayangan CDM Salleha Roslan. Slot yang ditunggu-tunggu dan topik yang sangat penting dalam menghadapi cabaran 21 hari untuk ke OSAKA free bulan Februari Tahun 2016 nanti. Ya ALLAH, memang tak sabar nak buat jer apa yang disampaikan oleh kak Salleha.

Yelah, memang betul apa yang Kak Salleha cakap semalam, income RM3k di Ibu Kota dengan nak bayar sewa rumah, kereta, pampers anak, nak saving RM50 sebulan pun payah kan? Belum lagi cerita nak bagi duit pada mak ayah tipa-tiap bulan. Silap-silap mereka pulak yang bagi duit pada kita? Sebab tu memang kena buat bussiness. Orang senang pun masih buat bussiness, inikan pula kita yang income biasa-biasa ajerrr. Selesa ke kita kalau terpaksa sekat aktiviti sebab nak biar income cukup sampai hujung bulan. Silap-silap hari ni gaji, esok dah tak sampai separuh baki dalam akaun. Jadi, jangan limitedkan income kita dengan gaji tetap kerja hakiki sahaja. setuju!!!!



Di akhir majlis, sempat lagi kami buat surprise pada mentor kesayangan  sempena hari lahir beliau bulan lepas. Macam belated jugak la. tapi yang paling seronok bila tengok mentor happy dan sangat terkejut dengan pakatan rahsia kami ni.



Happy Birthday CDM Salleha Roslan.



Ketika 100 tangan menarik kita jatuh ke bawah, hanya ada satu tangan yang sambut dan tarik ke atas iaitu Mentor.. Terima kasih Kak Sal sebab tak jemu mencanai sehingga ke hari ini. Suka sangat gambar ni. Macam gambar masa kawen pulak..hihi.



Ni rakan kongsi baru akak. Kawan masa sekolah dulu. Roseni nama dia. Adik ni pun memang power bab selling. Kita buat sama-sama untuk kita sama-sama berjaya. Amin.

Memang seronok dapat mengisi hari cuti dengan aktiviti yang sangat bermakna buat kami yang memang sedang berjuang untuk dapatkan tiket free ke OSAKA yang hanya tinggal 21 hari sahaja lagi.

Jumpa anda di OSAKA!!!!
Lets fight!!





Resepi Kek Kejayaan


Resepi ni akak dapat dari Mentor yang tak jemu-jemu mencanai kami dalam Top Leaders Circle ni, CDM Salleha Roslan. Akak share dengan semua kat sini. Moga bermanfaat.

Bahan-bahannya:-

250 gram daya usaha
100 gram kesabaran
100 gram keimanan
190 gram keinsafan
150 gram pengorbanan
150 gram campuran akhlak mulia 
( boleh didapati dari didikan yang baik dan sempurna )
8 sudu teh rasa tanggungjawab
200 gram senyum secukup rasa

Cara Membuatnya:-

1)  Pukul semangat hingga menjadi kembang dan kental
2) Masukkan usaha dan kesabaran, gaul hingga sebati
3) Masukkan keinsafan sedikit demi sedikit dan biarkan 
adunan menjadi lembut
4) Kemudian, campurkan keimanan,rasa tanggungjawab dan 
campuran akhlak mulia
5) Dan bungkuskan ianya dengan kertas ingin tahu dan ingin mencuba
6) Masukkan adunan tersebut ke dalam mangkuk bertimbang rasa 
dan tolak ansur
7) Hiaslah dengan senyuman yang menawan dan kemudian bakar dengan sepenuh tenaga yang ada.

*** Bagi mendapatkan kek yang cantik dan elok, jauhilah dari air mata putus asa walaupun setitik kerana agak sukar sebenarnya untuk membuat sebiji kek kejayaan ini.

Salam Kejayaan,

Ckin Ali
#topagentpremiumbeautifulexpert





Bussiness Hai-O Menipu!!!


Banyak sangat dengar kisah orang tentang bussiness Hai-O ni..

 " Bussiness Hai-O menipu "
" kawan saya buat tak jadi pun "
" pakcik saya buat tak sampai ke mana"
" Ni MLM, orang atas memang kaya, yang kat bawah merana " 

Tak perlu cerita pasal kegagalan orang lain. Pengalaman dari diri akak sendiri. Sebenarnya ini adalah pengalaman kedua akak berbussiness dengan syarikat yang sama, produk yang sama tetapi dengan kumpulan yang berbeza dan pelan perniagaan yang berbeza. Akak pernah menyertai bussiness ni pada tahun 2007 dulu dan memang tak dinafikan ada segelintir yang menggunakan teknik perniagaan yang kurang sesuai sehingga memberikan imej kurang baik pada syarikat sehingga kini. Tetapi ada juga kesilapan pemahaman terhadap pelan perniagaan ini menyebabkan terasa bagaikan 'satu paksaan' untuk menyertai dan mengambil lambakan produk dari syarikat. 

Jangan mudah percaya dan dengar kata orang bulat-bulat. Selidik dulu. Kenapa kegagalan yang ditemui. Tengok betapa ramainya yang menjadi bila buat bussiness ni. Seharusnya bijak dalam memilih mentor kerana mentor adalah gambaran masa depan kita. Dan jangan salahkan mentor 100% kalau kita tak dapat lagi apa yang kita inginkan sebab kita juga perlu berusaha dan buat sepertimana tindakan mereka yang berjaya. Disebabkan kepentingan segelintir pihak yang hanya mengutamakan keuntungan dan ada juga disebabkan kesilapan diri, Syarikat terpaksa dituduh MENIPU!!



 Pada asalnya memang takut-takut nak mulakan semula bussiness ni. Takut pisang berbuah dua kali. Syukur ditemukan dengan kumpulan yang hebat, mentor yang tepat sehinggalah akak masih berada disini. Bila buat apa yang diaturkan oleh kumpulan Top Leaders Circle,  semakin menjadi terus bersemangat dan pasti langkah takkan terhenti disini.

Muhasabah diri juga sangat penting untuk memastikan sejauh mana komitment kita dalam melakukan perniagaan ini. Adakah kita hadir ke majlis ilmu, hadir ke Majlis Penganugerahan Sayrikat, personal touching bersama mentor sebab menghadiri majlis ilmu sangat penting. Tanpa ilmu memang apa jua yang kita lakukan pasti takkan ke mana. 

Bila kita faham matlamat bussiness ini dengan JELAS, pasti kita akan ketemu KEJAYAAN dan tak perlu takut untuk memulakannya.

 Kenapa perlu takut?

 Dengan Top Leaders Circle, pakej istimewa merangkumi semua aspek
- Syarikat Sahajidah Hai-O yang kukuh Berniaga tanpa sebarang hutang selama 23 tahun dan tersenarai sebagai syarikat harapan negara
- Produk Superbrands yang hebat
- Bimbingan dari Mentor Berjaya (Multimilinioraire)
- Sistem Pemasaran Yang Hebat
- Ramai yang dah terbukti berjaya bila buat.

Dari ragu-ragu,tak sedar income dah cecah sehingga 5-6 angka SEBULAN bila follow kata sifu. Inilah akibatnya berguru dengan Multimilionaire CDM Haji Azlan Deraman. Pengalaman dan ilmu beliau berjaya dikongsikan secara PERCUMA dan tugas kami cuma follow jer tindakan beliau.

Syukur akhirnya kutemui kebenarannya bersama kumpulan hebat Top Leaders Circle. Bussiness Hai-O Menipu bukanlah satu kebenaran sekiranya anda buat pelan perniagaan dari kumpulan dan dibimbing oleh mentor yang terbukti berjaya. Hai-O bukan menipu!!

Chance to change with Top Leaders Circle

013-3496050
Shikin

#peluangperniagaan
#topleaderscircle
#bussinessonline
##topagentpremiumbeautifulkualalumpur




TLC Power Start Seminar 2015



Menghitung saat itu yang hanya tinggal beberapa jam sahaja lagi. TLC Power Start Seminar buat julung kalinya dan Alhamdulillah terpilih terpilih untuk menyertai Seminar hebat ni.


Perasaan tak sabar bila tengok tentatif program sepanjang hari esok. Dengan barisan Speaker hebat dan project besar kumpulan kami, Top Leaders Circle. Nak tau apa yang seronok sangat dengan seminar ni, akan dikongsikan malam esok.....TUNGGU!!!!


Tak sabar..tak sabar...so excited!!!!


#TheMillionaireProject
#TLCPowerStartSeminar
#TopLeadersCircle


  

Kelas Social Media Percuma Kepada Semua Usahawan Online

 
Berita baik pada sesiapa yang berniaga, baru nak berniaga atau sedang mencari peluang berniaga secara online atau offline, inilah masa terbaik untuk anda melakukannya dengan menyertai kami di Top Leaders Circle.

Pengalaman akak sendiri masa masa mula-mula berniaga, memang tak tau lagsung pasal blog, instagram, pages. Satu-satunya yang akak guna cuma facebook Itupun jarang sangat nak update status dan status merapu jer. Tapi bila berniaga bersama Top Leaders Circle ni dapat peluang untuk belajar berniaga melalui social media secara PERCUMA, memang 'bonus besar' bagi akak sampaikan tak menang tangan nak balas messages dari customer bukan sahaja dari dalam Malaysia bahkan sampai ke Brunai, Singapura dan UEA pun ada. 

Bersyukur sangat ditemukan dengan Top Leaders Circle dari tak mahir berniaga, diajar secara online dan offline. Tenaga pengajar pula memang dari pakar web master CDM Al-Faath Al-Ayubi dan dari Ikon SOHOITA yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia iaitu isteri beliau CDM Kak Salha Mohd Zain. Maksud IKON SOHONITA ni sebagai mentor, ketua dan role model untuk sesiapa sahaja samaada surirumah, pelajar, kakitangan kerajaan, golongan profesional yang nak berniaga secara sepenuh masa atau separuh masa dapatkan bimbingan, nasihat dan tunjuk ajar dari beliau. Yang lagi seronok, perkhimatan mereka adalah PERCUMA!!!!! Tak kena bayar pun. Bawa diri jer...Memang seronok dan bersyukur sangat berada dibawah naungan merka di Top Leaders Circle.



Kelas Social Media Percuma bersama CDM Al-Faath Al-Ayubi




Mentor saya Ikon SOHONITA Malaysia, CDM Salha Mohd Zain


CDM Al-Faath Al-Ayubi dan CDM Salha Moh Zain adalah tenaga pengajar dan merupakan penaung Top Leaders Circle. Mereka adalah gambaran masa depan saya. Mentor saya dan juga bakal mentor anda yang inginkan pendapatan sehingga enam angka sebulan secara separuh masa atau sepenuh masa.

PILIHAN HARI INI, PENENTU DI MASA AKAN DATANG

#weloveTLC
#TopLeadersCircle

013-3496050






Duit Gaji Hilang Sekelip Mata

 Yeay, yahoooo, yabedabeduuuuuu....25 Ogos 2014 
Akhirnya gaji masuk. Memang terasa sangat-sangat la bagi penjawat awam sebab dekat 45 hari nak tunggu gaji tau. Lama kan sebab gaji masuk awal hari tu sempena sambutan hari raya bulan lepas.

Memang rutin tiap-tiap tahun perkara macam ni pasti terjadi. Tapi mujurlah sekarang ni akak memang dah buat bussiness dengan Sahajidah Hai-O Marketing ni memang dah tak kisah sangat pasal haji sebab sebulan memang akan dapat dua income. Income sebagai penjawat awam pada setiap 25hb dan income SHOM setiap 11hb.

Ramai yang bertanya sempat ke buat dua kerja dalam satu masa. Memang la tak dinafikan memang penat pada awalnya tapi sejak masuk tahun kedua berniaga sambil bekerja dah mula pandai bahagikan masa. Dalam kelas mingguan hari Rabu pun kami diajar untuk mengagihkan masa sebaiknya.

Biarlah penat 2-3 tahun awal-awal ni agar dapat merasa kesenangan di masa akan datang. Sedangkan kerja 9 jam kat office boleh tahan dengan income 3k sebulan, inikan pula bila kerja 2 jam jer tapi hasil boleh menjangkau lebih 3k sebulan. Ada yang menangkau sampai 25k hingga 30k solid income sebuan dengan hanya bekerja 2 jam sahaja.Lagipun, buat bussiness ni memang santai. Sambil-sambil duduk, sambil-sambil oniline da jer orang order produk hebat SHOM ni.

Dengan taraf ekonomi sekarang ni, nilai matawang semakin jatuh memang nak kena ada 'back up' plan. Sedangkan syarikat gah macam MAS pun dah mula memberhentikan pekerja, jangan fikir penjawat awam macam kita ni kukuh selamanya. Dengan komitment setiap bulan yang melebihi pendapatan memang amat merungsingkan...

Tak percaya??? mari kita kira....

Berapa Pendapatan bulanan anda??               RM 3,000 


 Senaraikan tanggungan anda sebulan

Pampers Anak                                              RM 100
Susu Anak                                                   RM 200
               Pengasuh Anak                                           RM 300 ( seorang )
Makan  minum                                              RM 300
Lauk Pauk                                                    RM 300
PTPTN                                                         RM 200
Kereta                                                         RM 700
Duit Minyak dan Tol                                       RM 300
              Duit Sekolah Anak                                         RM 100 (seorang)
Duit Mak Ayah                                              RM 300
Duit Top Up                                                 RM 100
Baju/ Pakaian                                              RM 100
JUMLAH TANGGUNGAN                                      RM 3,000

Jumlah tanggungan dah cukup RM 3,000 silap-silap minus lagi. Yelah, takkan la takde aktiviti riadah, bayar insurans atau akan tambah extra bajet bila balik kampung ziarah keluarga. duit minyak, duit tol. Sebab tu makin ramai yang buat-buat lupa nak bagi duit untuk parents sebab sebenarnya duit yang tak cukup. Duit gaji hilang sekelip mata.

Jadi sampai bila kita nak hidup cukup-cukup makan je. Duit gaji hilang sekelip mata jer sebab belum dapat lagi dah komitted dengan tanggungan bulanan. Kalau ada peluang, kenapa kita tak mencuba kan??

Kami memang mencari individu yang nak cari kerja secara part time atau full time tapi nak kerja sedikit, income banyak. Kami akan bantu anda selesaikan segala hutang piutang dalam masa setahun jerr..

Siapa nak, kami akan bantu anda sampai berjaya dengan syarat anda beri pelung pada diri anda sendiri. Kejayaan, kebebasan masa, kebebasan masa terletak di tangan anda.

Set Your Appoiment Now!!!
013-3496050 

#rahsiakayadanberjaya
#welovetlc 






Bonus Raya Besar 2015
Diam tak diam harini dah masuk Ramadhan ke 7. Hari ke 7 umat islam berpuasa. Masih tak terlewat akak nak ucapkan slemat menyambut Ramadhan dan selamat beribadah. Macamana dengan puasa tahun ini. Semoga bulan mulia ni dimanfaatkan sebaiknya bukan sahaja untuk berpuasa bahkan memperbanyakkan amalan-amalan sunat dengan solat sunat tarawikh, solat Witir, tahajud, bersedekah, berzikir dan mengingati Allah sepanjang masa.

Puasanya baru hari ke 7 tapi kekecohan menyambut Aidilfitri, masyaALLAH. Kaum ibu dah mula ke shopping mall dan yang lagi mudah shopping online baju raya untuk suami, isteri, anak-anak, ibu bapa dan ada jugak yang tukar kereta baru semata-mata nak sambut hari raya jer. Kaum bapa pula dah mula pening memikirkan kos nak memenuhi impian yang tersayang. Mana nak bagi mak ayah di kampung, tol, duit minyak, duit nak beli kuih muih dan nak bagi duit raya pada keluarga, saudara mara dan sahabat handai.. Arggghh..pening!!!!



Apa anda rasa bila tengah serabut-serabut tu, pergi ke bank nak keluarkan duit tengok dalam baki dalam akaun tertera macam ni???? 
Banyak yang boleh kita buat dengan income macam ni kan. Nak balik beraya pun kurang tekanan bila kita mampu tanpa perlu menyekat perbelanjaan.

Memang terpaksa semak baki berkali-kali sebab tak percaya langsung dengan apa yang mata nampak pada skrin mesin ATM tu. Memang bisnes bersama Sohonita Ikon Malaysia CONFIRM boleh mengubah taraf kewangan terutamanya dalam kehidupan serba moden ini.

Dibawah naungan Jutawan CDM Haji Azlan Deraman dan bimbingan dari Ikon Sohonita CDM Salha Zain, segala impian pasti jadi kenyataan. Buat sesiapa yang dalam minda masih fikir macam ni..

“ Ye ke..?”
“ Boleh percaya ke..”
“Taknaklah buat, menambah hutang jer lagi..”


Akak nak tunjukkan antara bukti income team kami. Bila dah dapat income macam ni memang boleh buatkan kita bebas masa,
Bebas berbelanja,
Bebas hutang,
Bebas menyimpan
Bebas memberi..





   


Walaupun bekerja dalam Jabatan Kerajaan, masih nak cari extra income sebab dalam kehidupan sekarang pendapatan RM3,000 memang tidak mencukupi. Nak bayar hutang sendiri di PTPTN, sewa rumah, duit kereta tiap-tiap bulan, duit minyak, pampers anak, kos makan minum. Silap-silap memang tak dapat nak bagi mak ayah duit belanja untuk mereka. Memang mereka tak mengharapkan balasan tapi apa balasan kita untuk mereka yang telah menjaga, mengasuh dan mendidik kita dari dalam perut hingga membesar dan bekerja sekarang? Ayuhlah berbakti dan memberi pada yang tersayang sementara berkesempatan.



Kalau Kerajaan pun nak cari extra income dengan GST, apa alasan kita untuk bersenang-lenang menunggu gaji masuk setiap 25 haribulan. Banyak atau sedikit kerja yang kita buat, jumlah gaji yang sama masuk dalam akaun. Tapi dengan SOHOBIZ ni, pendapatan anda yang tentukan. Banyak yang anda buat, banyak yang anda dapat..


Yang masih tercari-cari peluang berniaga dengan income bulanan macam ni boleh segera contact akak untuk akak terangkan secara telus bagaimana nak generate income sampingan macam ni. Pada asalnya yang berniaga dengan Top Leaders Circle ni bermula dengan part time sahaja. Tapi makin lama buat in shaa Allah income CEO pun mampu kita capai.


Your Trusted Agent Premium Beautiful Expert
013-3496050
Ckin Ali




PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT : TLC LEADERS SUMMIT 2016

SERIUS TERKEJUT!
Bila tiba-tiba dapat whatapps dari FOUNDER TLC, CDM Salha Zain.


Alhamdulillah, kak kin terpilih di antara 50 leaders dari seluruh Malaysia untuk menyertai program speacial ni, TLC LEADERS SUMMIT 2016.

Program ini diadakan di Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam pada 22 Oktober 2016.


Bersama Founder TLC dan leaders dari seluruh Malaysia


kita selfie dulu dalam kereta sebelum bergerak ke Shah Alam. Guna Haji Waze sebab kak kin tak berapa familiar dengan Shah Alam ni

 Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam
Go!

Sampai ke Perpustakaan di Sha Alam dengan selamat dipandu arah oleh Haji Waze.


Dapat ni masa Register. 
Note Book, Pen dan badge dari TLC



I am CDM 2017!


Kak Kin dan DSM Kila, Leaders dari Terengganu
#PremiumBeautifulTerengganu


DSM Myra dari Johor
#PremiumbeautifulJohor

Hebat mereka ni, travel jauh-jauh ke Shah Alam hari minggu, bukannya mudah tau. Boleh je bagi alasan tak dapat datang sebab jauh, nak bercuti bersama family tapi atas sebab tanggungjawab, mereka sampai ke Shah Alam ni. Sebab tu la mereka ni layak jadi Leaders kan.


Khusyuk dan fokus!



Perkongsian hebat dari CDM Salleha Roslan


TLC Leaders Summit 2016


Meraikan Hari Jadi CDM Salha Zain



Sempat lagi kami welfie bersama DSM Olin, DSM Yanie dan DSM Liyana Jamin
#PremiumBeautifulExpertShahAlam




Mak Yong pun nak posing jugak . Masa ni dah nak masuk 6 bulan. Nak cari baju pun dah susah masa ni bila perut dah ke depan. 

Gagah juga cari baju kat AEON AU2 malam sebelum ke seminar. Nasib jumpa kaler tema.




Seharian yang sangat bermakna buat kami untuk kembangkan bussiness dan luaskan pasaran. 
Tak sabar nak berkongsi dengan rakan kongsi.

Jumpa anda di puncak jaya!

#PremiumBeautifulExpertSetiawangsa








Bimbingan Perniagaan online Percuma Dari Multimilinioraire Haji Azlan Deraman


#kamiprotegecdmhajiazlanderaman

Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana memilih saya diantara berjuta untuk bertemu dan berguru dengan Jutawan secara PERCUMA jer!!!

Beliau adalah gambaran masa depan  kami dalam bussiness ni, Multimilinioraire Haji Azlan Deraman dan Isterinya Hajjah Rohana. 



Ada orang kata, saya tak suka buat bussiness sebab bila saya kaya, mengundang riak, menunjuk-nunjuk kesenangan, sombong, lupa daratan...ada juga yang taknak buat bussiness alasannya saya dah sangat selesa hidup macam ni ( walaupun memang sempit ) ego!!!!!

Memang betul orang kata, nak berjaya ada seribu cara..
Tapi kalau tak nak memang beribu alasan..tapi itu semua cuma alasan..Alasan yang mengekang untuk mencapai kejayaan. Sebab bukti dah ada depan mata. Lihat sendiri Top sifu kami berdua ni...Mereka berdua diiktiraf sebagai no 1 Top Multimilioraire di Malaysia dalam network bussiness tapi masih bersifat 'humble'. Tetap bersederhana dan merendah diri dalam kehidupan..

Sebenarnya kita jadi kaya dan berharta bukan untuk jadi riak. Lebih baik hidup berharta dari hidup meminta-minta. Harta bukan segala-galanya tapi dengan harta boleh menyemai pahala dan bahagia dunia dan akhirat. InshaAllah.

Bak kata sifu semalam, Rasullullah juga bersabda 

"Sebaik-baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat kepada orang lain dan dia hidup dalam kesederhanaan walaupun dilimpahkan kekayaan"

Jadilah resmi padi, makin berisi makin tunduk merendah ke bumi.



Gunakan peluang yang ada pada hari ini untuk menggapai kesenangan di masa akan datang.


PELUANG BERNIAGA DAN JADI JUTAWAN BERSAMA TOP LEADERS CIRCLE

Adakah anda sedang mencari peluang untuk menambahkan pendapatan??? 
Sekiranya jawapan anda "YA" 
sila teruskan pembacaan anda sehingga ke ayat terakhir. 
KERANA saya ingin kongsikan peluang perniagaan yang sangat MUDAH
Boleh dilakukan secara SAMPINGAN atau SEPARUH MASA, 
secara ONLINE atau OFFLINE dengan team hebat, Top Leaders Circle.
Segalanya terpulang pada anda, tetapi HASILNYA lebih lumayan dari pendapatan anda menjual kereta FERRARI!!!!!

Mulakan langkah anda bersama kami di Top Leaders Cirlce.

TAPI, BAGAIMANA???
  • Bagaimana untuk menambah pendapatan secara online dengan menjual produk kesihatan dan kecantikan?
  • Bagaimana untuk menyertai Group Top Leaders Circle?
  • Bagaimana untuk menjana pendapatan 5 hingga 6 angka setiap bulan dari Blog, Facebook dan Instagram?
  • Bagaimana untuk menjual Premium Beautiful Corset/ Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) secara online dengan hanya menggunakan telefon anda?
  • Bagaimana untuk membina perniagaan yang berjaya dan mengekalkan pendapatan stabil setiap bulan?
KENAPA ANDA PERLU SERTAI TOP LEADERS CIRCLE

Untuk berjaya dalam perniagaan secara online, anda memerlukan mentor yang telah terbukti berjaya dan mempunyai kedudukan peniagaan yang kukuh.

SIAPAKAH BAKAL MENTOR ANDA?


MENTOR 1 - CDM HAJI AZLAN DERAMAN & CDM HAJJAH SITI ROHANA


Dibawah pimpinan pasangan jutawan Top Leaders Circle iaitu CDM Haji Azlan Bin Deraman dan isteri CDM Hajjah Rohana merupakan tulang belakang Top Leaders Circle. Beliau mempunyai sebuah empayar yang berjaya melahirkan ramai jutawan Bumiputera dengan memberikan tips dan strategi terbaik dalam perniagaan. Sehinggakan menjadi idola dan menjadi cover majalah personal money. Bukan senang tau nak masuk dalam majalah yang berprestij macam ni dan duduk sebaris dengan Jutawan Internet Malaysia, Irfan Khairi.




Bersama CDM Haji Azlan Bin Deraman sewaktu penganugerahan Pangkat Senior Sales Manager dengan pencapaian jualan sebanyak RM60K




MENTOR 2 - CDM SALHA ZAIN & CDM AL-FAATH AL-AYUBBI

CDM Salha Zain


CDM Salha Zain merupakan pengasas Top Leaders Circle dan kejayaannya dalam melopori Top Leaders Circle amat saya kagumi. Dari seorang surirumah berbaki dalam akaun hanya RM14.60 tetapi mampu menjana 6 angka pendapatan secara konsisten dalam masa 3 tahun sahaja.  Kejayaannya surirumah bertukar menjadi Jutawan dalam masa yang singkat menjadikan beliau dinobatkan sebagai Ikon SOHONITA oleh Kerajaan Malaysia. Dengan CDM Salha Zain menerajui TLC, anda pasti akan mendapat petunjuk yang terbaik dan mentor yang akan membawa perubahan yang besar dalam hidup dan kewangan anda, InshaAllah.

CDM Salha Zain dinobatkan sebagai Ikon Sohonita Malaysia pada Februari 2013

CDM Salha Zain diplih diantara yang terpilih sebagai speaker di Majlis Ulangtahun Terulung Syarikat pada tahun 2013



CDM Al-Faath Al-Ayubbi

CDM Al-Faath adalah suami CDM Salha Zain. Kedua-dua mereka melengkapi antara satu sama lain.  CDM Al-Faath adalah TLC master IT strategi. Beliau mengajar kami meluaskan perniagaan melalui media social seperti blog, Facebook, Instagram dan Website. Sebab tu Top Leaders Circle sering menguasai halaman pertama dan top entry dalam social media.

Kelas Social Media bersama CDM Al-Faath

CDM Al-Faath juga terpilih sebagai speaker di Majlis Ulangtahun Terulung Syarikat tahun 2014



MENTOR 3 - CDM SALLEHA ROSLAN


Saya cukup kagum dengan Mentor saya CDM Salleha Roslan ni. Seorang ibu beranak tiga,  bekerja sebagai Akauntan di syarikat kewangan bukanlah penghalang untuk beliau menggenggam kejayaan dalam Top Leades Circle ni. Bahkan anak menjadi pendorong untuk beliau lagi gigih berusaha untuk menggapai bebas masa, bebas berbelanja dan bebas hutang. Dan kini telah pun menggenggam pendapatan stabil sebanyak 6 angka sebulan, bebas masa bersama keluarga dan menjalankan perniagaan online secara sepenuh masa. 

Buat anda yang masih bekerja saya boleh bawa anda berjumpa dengan CDM Salleha Roslan untuk belajar tips kejayaan beliau. 

Bersama CDM Salleha Roslan di majlis Penganugerahan Pangkat Sales Manager


Sewaktu meraikan kejayaan CDM Salleha Roslan pada tahun 2014





Mentor kami juga sering mendapat jemputan untuk menjayakan pelbagai program. Antaranya pada 8 Mac 2015 yang lalu, Ketua Pegawai Eksekutif Akademi My Win sendiri telah memilih CDM Salha Zain dan beberapa orang master trainer TLC semasa Global Mentor Walk 2015 seperti CDM Izyan Liyana dan DDM Nurzahureen Ruhanie bagi membantu memberi inspirasi kepada mereka yang ingin menceburi bidang perniagaan khususnya perniagaan atas talian (online).


Master Trainer TLC bersama Datuk Seri Shahrizat semasa program Global Mentoring Walk 2015




Sertai kami bersama mentor dan team hebat Top Leaders Circle mengubah hidup anda untuk selamanya-lamanya. Sebuah kejayaan bermula dengan satu langkah.

Mulakan Tanpa Nanti, 
Lakukan Tanpa Henti,
Buat Sampai Jadi,
Pasti puas hati.



Kami adalah TLC, TLC adalah kami




Set Your Appoiment Now!!!
013-3496050



Bimbingan Perniagaan Percuma Bersama Multimilinioraire Haji Azlan Deraman


#kamiprotegecdmhajiazlanderaman

Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana memilih saya diantara berjuta untuk bertemu dan berguru dengan Jutawan secara PERCUMA jer!!!

Beliau adalah gambaran masa depan  kami dalam bussiness ni, Multimilinioraire Haji Azlan Deraman dan Isterinya Hajjah Rohana. 



Ada orang kata, saya tak suka buat bussiness sebab bila saya kaya, mengundang riak, menunjuk-nunjuk kesenangan, sombong, lupa daratan...ada juga yang taknak buat bussiness alasannya saya dah sangat selesa hidup macam ni ( walaupun memang sempit ) ego!!!!!

Memang betul orang kata, nak berjaya ada seribu cara..
Tapi kalau tak nak memang beribu alasan..tapi itu semua cuma alasan..Alasan yang mengekang untuk mencapai kejayaan. Sebab bukti dah ada depan mata. Lihat sendiri Top sifu kami berdua ni...Mereka berdua diiktiraf sebagai no 1 Top Multimilioraire di Malaysia dalam network bussiness tapi masih bersifat 'humble'. Tetap bersederhana dan merendah diri dalam kehidupan..

Sebenarnya kita jadi kaya dan berharta bukan untuk jadi riak. Lebih baik hidup berharta dari hidup meminta-minta. Harta bukan segala-galanya tapi dengan harta boleh menyemai pahala dan bahagia dunia dan akhirat. InshaAllah.

Bak kata sifu semalam, Rasullullah juga bersabda 

"Sebaik-baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat kepada orang lain dan dia hidup dalam kesederhanaan walaupun dilimpahkan kekayaan"

Jadilah resmi padi, makin berisi makin tunduk merendah ke bumi.



Gunakan peluang yang ada pada hari ini untuk menggapai kesenangan di masa akan datang.








 Kelas Social Media Percuma Percuma dari Pakar Social Media Malaysia


Rutin Mingguan, top up ilmu di Top Leaders Circle Sri Gombak. Malam jumaat yang lepas memang tajuk super punyer...ilmu social media yang disampaikan oleh pakar media social CDM Abang Al-Faath Al-Ayubi juga merangkap suami kepada Ikon Sohonita Malaysia CDM Kak Salha Zain...

Ya Allah, gandingan mantap suami isteri ni memang membawa satu perubahan besar buat kami semua...dah berapa ramai diamond yang lahir yang dah capai sales lebih 2 juta..yang dah dapat kereta free dari syarikat dan yang dah melancong hampir ke seluruh dunia...inshaAllah, lepas ni giliran kami pula...
Khusysuk belajar taknak lepaskan peluang keemasan ni...


Memang sangat-sangat beruntung berada dalam TLC ni sebab semua pelan dah disediakan mentor. Teknik pemasaran melaui offline, online...semua diajar....Produk pula memang dah terkenal kehebatannya lebih 20 tahun dimata dunia...zaman sekarang ni, bila kita berniaga online...orang yang cari kita..bukan kita cari orang tau..

Tapi, macamana nak buat orang cari kita??? Segalanya dah terbongkar oleh Pakar Media Sosial, Abg Al-faath.. Sampaikan dapat nama baru malam tadi.. Al-faath vs Al Media....

Kelas hampir 3 jam kalau kat luar sana, mau kena charge paling sikit pun RM1,900..tu baru basic jer tau..nak tau lagi lanjut kena labur beribu-ribu lagi...pernah juga hadir seminar seorang Jutawan Internet dengan bayaran RM3,000 uollssss...tapi dengan TLC ni totally FREE jerrrrr...

Bussiness ni memang sesuai sangat dengan akak sebab akak memang
- tak pandai cakap
- tak ramai kawan
- tak suka jumpa orang
- tak cukup masa ( busy )
- pemalu

Macamana orang pemalu nak ber bussiness dan nak dapatkan income besar?????
Mustahil kan?????
Tapi di TLC, segalanya pasti boleh..
Bahkan...orang pulak yang cari kita nanti????

Ask and join us now!!!!!
013-3496050


 


The Milionaire Project with Top Leaders Circle


Alhamdulillah, walaupun baru balik dari Retreat di Sabah,
Sempat lagi ber 'Personal Touching' dengan My Beautiful Leaders semalam...

Walaupun hujan lebat namun kerana ilmu..
Walaupun hari Minggu..
Diredahkan juga..
Banyak ilmu social media di ajar semalam...
Strategi Khas untuk 180K SALES melalui social media...
Sebab tu saya suka sangat jumpa dengan Mentor ni..
Ada jer ilmu yang disampaikan..
dan buatkan lagi bersemangat untuk terus berjaya....


Pertemuan di Old Town Sri Gombak, dekat dengan kelas TLCC..
Hanya 2 jam namun penyampaiannya sangat-sangat bernilai..
Yang paling penting..semuanya adalah FOC...
Tiada caj pun...

Nak berjaya dan kaya dengan kami...
Cuma....
Buat apa yang Leaders cakap..
Tiru apa yang Leaders buat..
Buat jer..buat jer..buat jer.. 

Sebab..
Kehidupan adalah pilihan..
Bukan bergantung kepada nasib..
Doa dan istikhamah....
pasti KEJAYAAN milik anda...

Salam Jutawan, 








Salam Aidilfitri 2014/Eid Mubarak 1435 Hijrah

 
Dalam gurau ada terkata
Dalam bicara ada terkasar bahasa
Dalam tindakan terguris rasa
Dalam hidup tiada yang tak berdosa

Satu Syawal menjelang tiba
Takbir bergema menggegar jiwa
Sekiranya ada salah dan dosa
Ampun dipinta di hari mulia

Ketupat pulut diatas para
Hendak direbus di tepi perigi
Mesej dihantar pengganti kad raya
Tanda Ingatan di Aildilfitri..

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfiri
Maaf Zahir dan batin 

Ikhlas dari kami sekeluarga...

Ckin Ali 
- Top Leaders Circle -
 013-3496050
Authorized dealer and expert for:
#Premiumbeautifulcorset
#Bbpluscollagen
#Sabunmarineessence
#Bioevernanocream
#Biovelocitysleepmate



JOM WARGA JOHOR JOIN SEMINAR HEBAT BERNIAGA ONLINE 100% PERCUMA

Khas menarik dalam seminar ini anda akan pelajari :

> Ingin cari extra income RM600 - RM1000 & more melambong
> Ingin berniaga tapi x tahu cara ? Kami tunjukkan cara yang terbukti berjaya
> Minat berniaga tapi x tahu produk apa ? Kami sediakan produk hot
> Pernah berniaga tapi kurang berkesan ? Kami tunjukkan teknik marketing berkesan
> Nak berniaga online tapi x reti ? Kami tunjukkan cara bisnes online pukau pelanggan
> Biasa berniaga online / offline tapi sale biasa lebih teruk x da sale , kami tunjukkan cara 'sale' melambong

Apa yang kami tawarkan :

- bisnes bersama mentor yang terbukti berjaya
- team group elit
- teamwork support
- teknik marketing meletup
- teknik sedut duit pelanggan
- bimbingan sepanjang masa

Seminar ini TERBUKA KEPADA SEMUA

Kami akan bongkarkan TEKNIK BISNES ONLINE BERKESAN

100% Percuma.Kami menjemput anda bertemu pada hari Sabtu ini.

Anda berminat ?

SMS kod kupon

HBO JOHOR<>NAMA ke 013-3496050

Anda boleh datang bersama dengan rakan , family dan bisnes partner secara PERCUMA.

#HBO2014 #HebatBerniagaOnline #hbo #BisnesOnline #buatduitextra #pelanggancarikita #projekduitrayagempak #gegarbisnesonline #buatduitdarifb #bisnesmentor #

Hubungi segera untuk tempahan tempat yang sangat terhad bagi seminar yang hangat ini.....



PROJEK DUIT RAYA-Extra Income RM200 Sehari untuk pengguna tegar sabun ketiak!!!!!!!!!!
-----------------------------------------------------------------------------

Syukur sangat-sangat sebab dapat hadir ke Majlis Ilmu minggu ni untuk kaut tips cara nak dapatkan bonus bulanan RM10k untuk persediaan hari raya yang bakal menjelang tidak lama lagi..


Dan Syukur dipertemukan dengan group Top Leaders Circle (TLC) dan pemimpin-pemimpin yang tak jemu-jemu berkongsi tips dan kejayaan mereka. Mereka dah lalui pelbagai cabaran sebelum sampai ke tahap ni..Jadi mereka dah sediakan jalan dan cara terbaik yang diajar kepada kita semua supaya kita takkan lalui jalan-jalan yang getir sepertimana mereka lalui dulu..


Ni lah gambar kelas kami..Kelas akan diadakan setiap malam Rabu dan Jumaat...

Kelas malam jumaat ni di Gombak bermula jam 9.00 malam....dibawah pimpinan SOHONITA icon Malaysia CDM SALHA ZAIN pelopor Group Top Leaders Circle ni....


tlc_group_we_love_tlc_sohobiz_sohonita_icon_salha_zain_ckin_ali_agent_kl



Yang ni pulak, gambar kami bersama Leaders yang sangat cantik dan sangat baik hati yang memang terkenal dengan title "Ratu PB dan Ratu BB Plus" kak SALLEHA ROSLAN...Kitorang kat sini semuanya memang komited tau..Tengok..sampaikan bawa anak-anak datang kelas...Alhamdulillah..semoga kita semua berjaya dan kaya....INSHA ALLAH..amin




Bergambar dulu sebelum sedut ilmu dan aura-aura positif.....Inilah rutin kami setiap minggu..Seronok bisnes ber'mentor' ni..Sentiasa ada sambut tangan kita samada sewaktu susah atau senang..


Seronok kan....So, sesesiapa yang tinggal sekitar Lembah klang, Ampang, Setiawangsa, Wangsa Maju, Keramat dan sekitar KL.Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda untuk menyertai ...Group TLC ni...berniaga sambil beramal...


"Kecilkan halangan, besarkan impian"

KAMI ADALAH TLC
TLC ADALAH KAMI
 #welovetlc#
 
 SHIKIN-0133496050









Post a Comment