Saturday, 16 November 2019

Cara Salin Nombor Telefon, Gambar, Video Dan Data dari Handphone Lama Ke Handphone Baru. Dari OPPO F7 ke OPPO Reno.

Cara Salin Nombor Telefon, Gambar, Video Dan Data dari Handphone Lama Ke Handphone Baru.
Dari OPPO F7 ke OPPO Reno.

Setiap Kali Ada Telefon Baru, memang suka tapi Yang tak berapa suka bila semua kenalan, gambar Dan data dalam handphone lama Yang Akan hilang kalau tak pandai nak Salin ke Telefon Baru.

Semoga panduan ini dapat membantu anda. Kak kin kongsi pengalaman kak kin pindahkan data dari Telefon OPPO F7 ke OPPO Reno.

Pertama sekali,
Pergi ke TOOLS


Lepas Tu klik, CLONE PHONE
Pilih NEW PHONE pada Telefon Baru
Dan pilih kategori Telefon Baru anda.





Nanti Akan keluar cod ni untuk Di scan oleh Telefon lama.

Dalam masa Yang Sama buka TOOLS pada Telefon lama,
Tekan CLON PHONE
Pilih TELEFON LAMA
Dan scan kod Di atas.

Data Akan terus dipindahkan.
Mudah sangat kan.

Selamat mencuba.

Monday, 28 October 2019

CARA BELI TIKET AQUARIA KLCC MURAH

CARA BELI TIKET AQUARIA KLCC MURAH

Cuti Deepavali ni, kak kin tak ada perancangan nak bawa anak ke mana. Tapi bila adik ipar whatapps bagitau nak datang KL, kami pun mula mencari destinasi yang seronok untuk bawa mereka bersiar-siar disini.

Tangan duduk menggoogle tempat menarik dan kami buat keputusan untuk ke Pusat Penghayatan di Wetland Putrajaya.

Dek tak puas anak kak kin si Faarish tengok ikan dekat sana, jadi kami bercadang untuk ke Aquaria KLCC pada keesokan harinya.

Sampai di KLCC jam 2 petang, terlalu padat pengunjung nak singgah di Aquaria KLCC dan staff mereka buat pengumuman agar melewatkan masa lawatan atau datang di di hari lain.
Kami pulang ke rumah dan dalam perjalanan tu, anak buah kak kin yang berusia 4 tahun menyuarakan rasa tak puas hati sebab tak dapat masuk Aquaria.

Sampai ke malam bercerita pasal nak tengok ikan, jadi ayah dia kata esok kita cuba lagi tengok ikan. Dan kak kin pun saje je dok google cara nak beli tiket online.

Bila kak kin google, rasa macam terkejut juga sebab harga online lebih murah dari harga walk in.
Lepas dah jumpa web tu, kak kin tanya pada suami, boleh percaya ke tak ye web yang harga murah ni.
Kita nak beli awal tiket supaya tak kena beratur panjang macam kes semalam.

Kak kin tawakal je dan cari lagi artikel yang menunjukkan kebenaran tentang harga murah jika beli di laman web tersebut.
Dan terjumpa satu artikel dari pemilik peribadi mengatakan memang web tersebut jual tiket secara online dan murah dari harga walk in.

Jadi, kak kin ikut sahaja arahan yang di minya.
Ni langkah demi demi langkah yang diperlukan untuk buat tempahan online tiket masuk ke Aquaria KLCC.







Alhamdulillah, tiket pun dihantar melalui email tak sampai sejam dari waktu pembayaran.

Memang jauh lebih murah berbanding beli tiket walk in.
Selain menjimatkan wang, dapat menjimatkan masa dari beratur panjang di kaunter untuk membeli tiket.
Dah ada tiket boleh terus beratur untuk scan tiket dan masuk ke Aquaria KLCC.

Faarish dan abang iman paling seronok dapat jumpa banyak ikan.



Jadi kalau ada yang nak beli tiket masuk ke Aquaria KLCC murah dan cepat, boleh ikut cara macam kak kin kongsikan dekat atas ni ye.
Selamat bercuti semua.

Thursday, 24 October 2019

Friday, 11 October 2019

Korset Slim Sampai Kaki TheraPants Premium Beautiful

Cari Korset Cover Punggung, Peha, Betis, Kaki? Confirm Slim and Tinggi uolss lepas ni😍😍😍

360 THERA PANTS !!



Premium Beautiful dah ada kembar nama nya360 Thera Pants ( Terapi Pants) sama jenis kulit dengan Premium Beautiful Classic cumanya Thera Pants ni lebih perihatin sampai ke kaki protect body uolss.

KEGUNAAN PREMIUM BEAUTIFUL THERA PANTS 360



Teknologi From Korea, US & Japan.



Fat Locking Fabric.
Wahhh syok lah uolss yang sekarang body saiz triple xl, siap ada pants yang boleh lock siap-siap lemakss supaya lari setempat je. Lama-lama tak mampu lagi nak lari, terus lenyap lemakss dari body uolss.

Push, Lift, Lock, Support.
Part yang paling sawan jadinya bila PLLS ni bergabung tenaga men "transform" body uolss jadi puteri idaman suami uolss sendiri.

Ultra -Fiber Cooling
Rupanya bila tengok pun dah sejuk hati. Ni kan pulak bersentuhan dengan body uolss confirm feel bak ais beku di musim winter.

 ~ 5 micron (15x thinner than human hair 70 micron).
Fuhhh, saintifik betul ni. Nak bayangkan tak tahu lah tahap nipis but quality nya Thera Pants sehingga 15x lebih nipis dari rambut manusia.

Nano dot ( fir+ nano) dlm jaringan kain.
Uolss sendiri pun tahu kan kembar sebelum ni Premium Beautiful sememangnya di tenun FIR dalam kain nya. Sama juga dengan Thera Pants tetapi ni tahap nano dah Teknologi dia ni. Kira makin canggih lah dan di jamin selamat bila berdamping dengan kulit manusia setiap masa.

Ada 13 crystal magnet (acuPoints) di acupunture points - bantu aktifkan sel2~ increases circulatiom, more O2 dll13
Uolss pernah buat acupuncture ke? Yanie tak pernah buat sebab tak berani tengok jarum dia tu. But this product Thera Pants serius selesaikan masalah Yanie yang takut jarum. Siap ada 13 Crystal magnet point pada Thera Pants. Jadi sesuai untuk atasi masalah selulit di peha betis tu. Lepas ni makin panjang lahhhh  langkah kaki tu tanpa had.

Jaga-jaga, si suami kena control isteri dengan beli Boxer radiation protection pula. Baru lah berkepit je power couple setiap masa.
🤗 Tengok gambar Thera Pants yang model pegang tu.

=====================================
Fat Locking Fabric.

Tu antara keunikan utama 360 Thera kami.

Selalu kita kunci rumah, kunci kerete, kunci peti besi aje kan. Tapi boleh bayangkan tak, macam mana sekarang ni ada teknologi kunci lemak 🤔

Special kan 360 Thera ni sebab ada fat locking. Dia sangat membantu lock lemak bahagian pinggang, bahagian perut, bahagian pinggul dan bahagian peha.
Contoh bahagian bawah punggung kita. Part tu antara port lemak suka stay. Kalau kita perasan, area bawah punggung dan tepi punggung tu akan buatkan kita selalu ada masalah nak pilih seluar. Sebab lemak suka menggelebeh kat bawah punggung dan tepi punggung. Kan. Tu kenyataan yang tak boleh dielakkan 😖

Jadi, dengan function lock lemak yang  ada pada fabric 360 Thera ni, punggung kita akan di push up serta merta. Tak ada lagi dah risau tentang punggung jatuh.

=====================================
Cara Ukur Size Premium Beautiful Legging Thera Pants 360°


Nak book 360° Thera Pants tapi tak tahu saiz ukuran?

Jom kak kin share sini cara nya.

1. Guna tali tape dan ukur 2 bahagian je
    a. Puncak Punggung ukuran CM
    b. Pinggang ukuran CM

2. Tolak beza ke dua-dua ukuran.
    Punggung - Pinggang : ? CM

3. Jika bezanya kurang dari 20 CM, ambil saiz ikut ukuran pinggang.

4. Jika bezanya lebih dari 20 CM, pilih saiz yang besar dari saiz ukuran pinggang tadi.

Contoh ukuran:
Punggung : 97CM
Pinggang : 70CM
     
      97 CM
    - 70 CM
-----------------
      27 CM
-----------------
Ikutkan pinggang 70CM, berada range 67-73 (waist),  87-97(hip). Maknanya saiz 360° Thera Pants adalah 70.
Tetapi ingat tadi kan lebihan beza 27 CM, jadi kena ambik saiz besar sikit iaitu 76. Jadi saiz sebenar 360° Thera Pants adalah 76.

Belajar sesuatu?
Jom sama-sama ukur saiz, lepas ni terus inform kak kin size uolss ye. Kak kin book saiz uolss cepat-cepat. Dapat lah pakai cepat kan. Cepat lah slim Punggung sampai kaki tu.💃

Cara pakai Premium Beautiful Therapants 360



CARA PENJAGAAN PREMIUM BEAUTIFUL LEGGING THERA PANTS 360°



Still kurang jelas?
Boleh je terus piyem kak kin. Nak bagi ukuran untuk kak kin kirakan pun boleh. Takde masalah.

Wasap.my/60133496050/TheraPants

#PB360Therapants
#PremiumBeautiful
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#Weapon35

Tuesday, 10 September 2019

Selimut Bio Velocity Sleep Mate Alternatif untuk kurangkan masalah penyakit Kronik

Bio Velocity Sleep Mate
Alternatif untuk kurangkan masalah penyakit kronik seperti :

Buah pinggang
Sakit Jantung
Slip Disc
Cerebral Palsy
Asthma
Saraf
Stroke
Migrain teruk
Dan lain-lain lagi

Boleh dijadikan selimut atau pelapik tilam.
Tiada wayar.
Mudah di bawa ke mana sahaja.

Bio Velocity Sleep Mate Bantu Legakan Sakit Pinggang/ Slip Disc



Pengakuan pengguna, Tuan Nuzul yang mengalami slip disc akibat kemalangan.

Bio Velocity Sleep Mate sangat membantu melegakan sakit belakang kesan kemalangan dan beliau dapat tidur lena. Badan menjadi segar di keesokan harinya.

Bio Velocity Sleep Mate Bantu Legakan Sakit Jantung



Alhamdulillah, selimut Bio Velocity Sleep Mate bantu legakan sakit jantung ayah beliau. Walaupun pada awalnya, ayah beliau mengalami kesan tindakbalas/healing crisis, berasa haus, sakit badan teruskan sahaja penggunaannya dan akhirnya kesihatan ayah beliau semakin baik. Badan jadi ringan dan kembali cergas seperti sediakala.

Hadiahkan buat mak ayah untuk membantu mereka mengurangkan masalah kesihatan yang dialami. 

Thursday, 5 September 2019

CERITA PANAS MALAM JUMAAT - SUAMI TEGUR ISTERI MAKIN MENYENGAT LEPAS MAKAN HERBA MAHARANI

CERITA PANAS MALAM JUMAAT - SUAMI TEGUR ISTERI MAKIN MENYENGAT LEPAS MAKAN HERBA MAHARANI

HEBA MAHARANI, TE ZHI BAI FENG WAN, RAHSIA KETATKAN FARAJ, KEMBALI PERAWAN DENGAN HERBA MAHARANI, HERBA MAHARANI IKHTIAR HAMIL, HERBA MAHARANI MURAH, COD HERBA MAHARANI SETIAWANGSA,


ISTERI KEMBALI PERAWAN DENGAN HERBA MAHARANI

Tak perlu tunggu sampai sebulan untuk dapat kesan sehebat ini. Cukup dengan pengambilan dua hingga 5 hari, dah dapat merasai kehebatannya. Customer kak kin ni, baru makan 3 hari dah kena puji dengan suami, bila bersama tu rasa KETAT lain macam.

Untuk anda yang nak menghangatkan lagi hubungan cinta bersama suami, buat kejutan dengan Herba Maharani. Badan kita makin sihat, ringan, kulit makin berseri dan suami puji senyum sampai gusi dengan KEHEBATAN isteri.

Semakin hari, semakin rapat bila amalkan Herba Maharani.

Selain dari mengetatkan vagina, Herba Maharani juga membantu mengurangkan masalah wanita berkahwin seperti:-

- Keputihan
- Kekeringan Vagina
- Kentut Faraj
- Lemah Nafsu
- Membantu memberikan rasa lebih NIKMAT kepada ISTERI 
- Dan semestinya suami paling SERONOK nak bermesra dengan isteri.

Rahsia MENGHANGATKAN hubungan dengan cara paling CEPAT, SELAMAT dan BERKESAN ada dalam sekotak HERBA MAHARANI.

Harga sekotak Herba Maharani 
RM129 ( FREE POSTAGE )

Free COD Herba Maharani area KERAMAT, AU2, Setiawangsa, Jelatek dan Jalan Enggang

Tuesday, 3 September 2019

RAWATAN ALTERNATIF IMSOMNIA BERSAMA SELIMUT BIO VELOCITY SLEEP MATE

RAWATAN ALTERNATIF IMSOMNIA BERSAMA SELIMUT BIO VELOCITY SLEEP MATE

bio_velocity_sleep_mate_murah_testimoni_imsomnia

Selimut Bio Velocity Sleep Mate untuk rawatan Imsomnia, susah tidur. Dengan teknologi Velocity pada selimut Bio Velocity Sleep Mate membantu menghantar gelombang tidur lena yang berkualiti pada penggunanya.

Alhamdulillah, terbukti keberkesanannya pada customer kak kin yang beli pada 2 bulan  lepas yang dalam usaha untuk merawat masalah tak boleh tidur langsung. Dengan izin Allah, selepas tidur dengan selimut Bio Velocity Sleep Mate setiap hari, beliau dapat tidur dan tahap kesihatan beliau juga bertambah baik.
Badan semakin bertenaga dan ceria.

Dengan adanya velocity yang yang dijemur pada waktu dhuha, dapat membantu menyeimbangkan gelombang aura positif dalam badan.

Selimut Bio Velocity Sleep Mate ni mudah digunakan dan dan dibawa kerana ianya 
- tak perlu charge, 
- tak guna bateri 
- tanpa wayar
Mudah dibawa ke mana sahaja.

Beli 1 unit Selimut Bio Velocity Sleep Mate dengan hanyaRM1,403.70 sahaja dan tambah RM570 sahaja untuk pembelian unit ke-2.
Anda JIMAT RM833.70


bio_velocity_sleep_mate_murah_rawatan_imsomnia

Promosi Harga Murah BVSM 2019
RM1,973.70 dapat 2 unit BVSM.

Jadi untuk Promosi sehingga bulan Oktober 2019 ni, anda cuma bayar RM986.85 sahaja bagi setiap 1 unit dengan pembelian pakej Promosi Harga Murah BVSM.

Untuk pembelian Bio Velocity Sleep Mate pakej Promosi Harga Murah BVSM 2019 ini, boleh klik link ni, 




Wednesday, 7 August 2019

Tipa Buang Kolestrol dengan Lecitin Celgynic Gol


Celgynic Gold : Pencuci Kolestrol

Celgynic Gold merupakan nutrien yang dihasilkan berasaskan sains perubatan zaman moden demi memenuhi keperluan nutrisi badan manusia. Ia adalah makanan kesihatan ideal yang menggabungkan penggunaan ramuan nutrisi semulajadi tanpa sebarang bahan tambahan.



Diproses menerusi teknologi tinggi, dan penambahan dengan pelbagai jenis nutrien. Antaranya kaya dengan kuning telur, asid lemak, pelbagai jenis bahan mineral seperti zink, kalsium, fosforus dan 7 elemen lain yang diperlukan serta bahan aktif.








Ramuan Celgynic berkesan untuk mencantikkan wajah,
anti penuaan dan
meningkatkan metabolisme badan.

Apakah itu lesitin yang terkandung dalam Celgynic?
Nutrien lesitin yang terkandung dalam Celgynic adalah diekstrak daripada kuning telur. Ia merupakan unsur penting dalam pembentukan membran sel badan manusia. Ia dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar, menjadikan sel seluruh badan lebih sihat. Ia juga dapat menurun dan menguraikan kolesterol dalam darah, melancarkan kapilari darah dan peredaran darah.

Adakah Celgynic dapat mengubati diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi?
Celgynic kaya dengan lesitin. Lesitin mempunyai fungsi mengemulsi dan mengurai lemak, mengurangkan masa lemak berada di dinding dalaman saluran darah, menggalakkan kehilangan plak arterosklerosis. Menurut kajian yang dijalankan, kekurangan lesitin akan menyebabkan fungsi pankreas menurun, kegagalan merembes insulin yang mencukupi, mengakibatkan gula yang berlebihan berada dalam darah, dan seterusnya menyebabkan gula darah tinggi. Maka lesitin dapat membantu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Bolehkah Celgynic diganti dengan pengambilan sebiji telur kuning setiap hari?
Walaupun telur kuning kaya dengan lesitin, tetapi kandungan kolesterol dan lemak tak tepu di dalamnya juga sangat tinggi. Pengambilan yang terlalu banyak adalah tidak baik untuk kesihatan saluran darah jantung dan otak. Selain itu, Celgynic kaya dengan herba bernilai, dapat membekalkan pelbagai jenis unsur mineral dan unsur aktif untuk badan, dan amat bermanfaat untuk kesihatan.

Apakah cara pengambilan Celgynic?
Dua kali sehari selepas makan pagi dan malam, 4 hingga 6 biji setiap kali.

Siapakah yang perlu mengambil Celgynic?
Mereka yang mempunyai daya keimunan yang rendah, warga tua, pelupa serta mereka yang perlu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Siapakah yang tidak perlu mengambil Celgynic?
Kanak-kanak yang berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil Celgynic.

Adakah Celgynic memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Celgynic telah memperolehi kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Institut Pemeriksaan dan Penyeliaan Kebersihan Makanan, boleh dijual secara sah di pasaran.

No KKM Celgynic
MAL 10021962TCR

Kandungan isipadu Celgynic
230mg x 120 softgels

Saturday, 27 July 2019

Premium Beautiful Kuala Lumpur - Harga Tiket Masuk ke Zoo Negara Kuala Lumpur

Premium Beautiful Kuala Lumpur - Harga Tiket Masuk ke Zoo Negara Kuala Lumpur



Cuti hujung minggu lepas, kak kin bawa hero kami ke Zoo Negara. Zoo Negara ni terletak jauh dari rumah dalam 8 minit dari Setiawangsa lalu MRR2, terus sampai.


Sebab Faarish dah pandai bunyi kan semua bunyi haiwan, jadi ayah dia ajak ke zoo untuk tengok haiwan.


Bayaran masuk parking dengan kereta, RM10 per entry.
Boleh cari parking dekat dengan zoo. Sebelum ni kak kin pergi dengan geng rumah masa bujang, kami parking tepi-tepi jalan jer, FREE.


Itu bayaran PARKING. Untuk bayaran masuk,


Dewasa : RM45
Faarish masuk FREE je sebab tak sampai 3 tahun lagi.


Pintu masuk ke Zoo Negara. Scan tiket sebelum masuk. Hero kak kin dah berlari tak kisah walaupun masa kami sampai tu panas sebab dah tengahari. Tapi bila dia nampak mescot zoo pakai baju panda sambut dekat depan pintu masuk, dia terus menangis dan nak berdukung. 15KG nak angkat, memang rasa nak tercabut pinggang kalau tak pakai Bengkung Premium Beautiful ni.

Disebabkan nak berdukung, kami sewa bas zoo dengan bayaran RM8.50. Jimat sikit tenaga nak dukung budak 15KG tu. Faarish nu kalau berdukung memang taknak dengan ayahnya. Memang dengan umi je la. Tapi orang perempuan kan, bukannya kuat mana pun kan. Lagi-lagi kak kin punya keluarga memang ada sejarah sakit pinggang. Sampaikan adik lelaki kak kin pun pakai Bengkung Premium Beautiful ni sebab tak tahan sakit sangat pinggang. Lagipun pakar tulang dunia sendiri mengiktiraf Waist Nipper ( Bengkung ) Premium Beautiful ni sebagai bengkung oenjagaan tulang belakang dan rawatan slip disc.

Bas bawa kami ke tengah zoo untuk melihat harimau, singa. Mood anak bujang masih tak stabil. Berdukung juga lagi.



Jalan ke depan jumpa gajah, dan dan  dia nampak ramai budak-budak tengok gajah baru mood dia baik sikit, boleh berjalan sendiri.

Makin seronok dia tengok zirafah, kuda belang. Bila dah ada mood, kami pula tak larat nak mengejar.



Sempat juga kami tengok show jam 3.00 petang. Dan lepas tu terus balik. Puas hati anak bujang dapat tengok macam-macam haiwan depan mata. 

Wednesday, 24 July 2019

Promosi Murah 50% Bengkung Premium Beautiful

Promosi Murah 50% Bengkung Premium Beautiful

Berita baik buat anda yang dah lama teringin nak kempiskan perut dan kelihatan ramping dengan bengkung moden Premium Beautiful, kak kin tawarkan harga paling murah untuk stok baru, bukan yang clearance stok ye, dengan penjimatan sebanyak 50%.

Untuk kedua-dua jenis bengkung iaitu bengkung klassic dan juga bengkung elegant.



Untuk yang dah pernah pakai dan dah ada size, boleh terus whatapps size dan kak kin akak reply harga melalui link whatapps ni.

wasap.my/60133496050/bengkunghalfprice

Kegunaan bengkung Premium Beautiful


Pelbagai guna bengkung Premium Beautiful ni.
Pengalaman kak kin sendiri pakai bengkung premium beautiful untuk kurangkan perut buncit lepas bersalin pembedahan dan elakkan dari sakit pinggang. Walaupun duduk di rumah tetap pakai bengkung. Kalau tak pakai, melepek sakit pinggang kita tanggung sorang-sorang.

Macamana nak dapatkan bengkung premium beautiful separuh harga ni?

Anda boleh membeli apa sahaja bahagian premium beautiful samaada
1-long bra
2-short bra
3-long girdle

Yang bernilai rm499 dan ke atas, maka bengkung akan menjadi half pricr sahaja.

Untuk info lanjut, boleh klik sini

wasap.my/60133496050/bengkunghalfprice


Thursday, 18 July 2019

Min Kaffe Murah - Melancong Free ke Bangkok hasil jual kopi

Melancong Free ke Bangkok hasil jual kopi Min Kaffe



Percutian percuma ke Bangkok kini dibuka kepada semua. Berita baik buat anda, penggemar Min Kaffe untuk turut serta bersama kami melancong percuma ke Bangkok, Pattaya.

Siapa yang layak percutian percuma ke Bangkok, Pattaya?

Peluang terbuka kepada semua, dan kami mengadakan taklimat Percutian Percuma pada 17 Ogos 2019 dan masuk adalah PERCUMA..

Klik sini untuk pendatfaran sebelum terlewat...

wasap.my/60133496050/freetravelbangkok
wasap.my/60133496050/freetravelbangkok

#MinKaffeMurah
#FreeTravel2019


Monday, 1 July 2019

Tips Buang Angin Dalam Badan - Herba Maharani


Tips Buang Angin Dalam Badan - Herba Maharani



ANGIN NAK TERBANG PERGI MANA???

Haaaaa,
Yang banyak angin dalam badan,
Elok sangat la singkirkan segera sebelum kembung, kembang dan terbang..
Angin keluar macam bom lepas sekali makan pil kecik-kecik maharani ni.
Ringan rasa badan uolsss..

#BuangAnginDenganHerbaMaharani
www.hasikin.com