Saturday, 12 September 2020

99wonderland park wildlife selayang- Tempat menarik di kuala lumpur

Tempat menarik di Kuala Lumpur - 99wonderland park wildlife selayang, batu caves



Antara tempat menarik untuk bawa anak-anak berjalan sekita Kuala Lumpur adalah 99wonderland di Selayang/Batu Caves. Kak kin datang sini dah 3 kali tapi kali ke tiga baru berjaya masuk ke dalam.

Harga tiket masuk ke 99wonderland selayang ni untuk dewasa RM35 seorang.

Secara keseluruhannya, tempat ni sesuai untuk bawa anak-anak beriadah dan mengenali haiwan sebab dalam wonderland ni ada pelbagai haiwan seperti buaya, monyet, ular, ikan, burung merak, rusa, arnab dan anak-anak berpeluang untuk mendekati haiwan tersebut dengan memberi makan kepada mereka.

Anak sulung kak kin teruja dapat bagi rusa makan sayur.

Sekitar pemandangan menarik dalam wonderland.


Wednesday, 9 September 2020

HAMIL 3 KALI DENGAN HERBA MAHARANI

 HERBA MAHARANI IKHTIAR HAMIL



Makan kotak merah, HERBA MAHARANI sebelum dukung si princess baju merah.


Kiri tu tahun lepas. Hujung Ogos 2019.

Lepas makan sekotak Herba Maharani, Alhamdulillah, Dengan izin Allah, si baby gaun merah tu dah sebulan dalam perut. Masih selim lagi. Dan masih pakai girdle angkat rahim Premium Beautiful tu lagi untuk bantu kuatkan kandungan.

Almaklumlah, 3 kali dah keguguran

Dan ni mengandung kali ke 5 sebenarnya.


Gambar kanan tu, si baby maharani umur 3 bulan, awal Ogos 2020.

Baju sama tapi berat mak dah tak sama masa ni.

Takpelah, janji dapat si buah hati

Lepas ni kita selim balik ye.

Tapi hujung Ogos ni, dah ada pengurangan 2kg dari awal bulan haritu.


Dan baju biru ni pun usia dia dah 5 tahun lamanya.

Masa beli size M ni berat 5 0kg

Tapi sebab pakai Premium Beautiful awal Ogos haritu, even berat untuk size L pun masih boleh pakai baju size M bila lemak tu tersusun rapi terletak pada tempat sepatutnya.


#tipsnakhamil

#tipsatasimasalahperanakanjatuh


BENGKUNG PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK IBU BERSALIN CESEAR

BENGKUNG LEGAKAN SAKIT PINGGANG SELEPAS CZER


BENGKUNG PREMIUM BEAUTIFUL BANTU KURANGKAN SAKIT PINGGANG IBU BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN


Berkongsi dari pengalaman sendiri.

Kulit tercucuk pin pun dah sakit. Ni kan perut kena belah untuk melahirkan anak syurga.

Bukan sekali. Tapi dua kali bersalin secara pembedahan.

Kesan utama dia, pinggang mesti sakit. Nak menangis tahan sakit belakang masa susukan baby.

Area luka jahitan jadi ngilu sangat. Tersangat takut nak batuk. Bersin apatah lagi, mesti kena ampu bahagian perut tu. Aduhh..

Perut pulak tetap juga membuncit walau dah puas jaga makan dalam pantang. Makan yang bakar, panggang, rebus jer tapi berat statik tang tu jugak.

Tapi dalam pantang, lapar jer memanjang kan. Tak makan, susu pulak kurang.

Ni boleh mengundang kemurungan.

Mujur dua kali bersalin czer, dua kali juga lah kak kin berpantang dengan Premium Beautiful. Bengkung ada. Therapants pun ada. 

Memang terbukti Premium Beautiful sangat membantu melegakan sakit pinggang ibu yang bersalin czer.

Nak urus anak dan buat kerja rumah pun, lebih mudah pergerakan. Sebab perut tak rasa bergoyang. Dan pinggang rasa sedap je dipegang. Fabric mesra kulit pulak tu. Jadi tak risau kulit naik ruam. 

Best tau bila keluar jalan, kita boleh confident je usung mereka keliling taman. Best tau Premium Beautiful ni. Beauty without pain. Cantik dapat, inshaa Allah sihat pun dapat.

Hilangkan kemurungan mak mak czer ye.

Kita boleh kurangkan kesakitan dan dapatkan balik badan idamanšŸ¤©

#BengkungBersalinCzer

#PremiumBeautiful